VAL DOBROTE

Ostvaren cilj dobrotvorne večere za djecu Maestrala, anonimni donator uplatio 150 tisuća kuna!

Zahvaljujući tom velikodušnom činu, ispunjen je i novčani cilj akcije - prikupljeno je čak više od 350 tisuća kuna

Dobrotvorna večera za djecu iz Dječjeg doma Maestral

 Tom Dubravec/ Cropix

U posljednjim minutama Dobrotvorne večere za djecu Maestrala, koja je održana sinoć u splitskom restoranu Kampus, je prikupljeno 375 tisuća kuna za obnovu stana u Splitu u kojemu žive korisnici Maestrala, stariji od 18 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Dječji dom Maestral je na gala večeri okupio donatore - tvrtke i ljude dobra srca, koji su među prvima donirali 200 tisuća kuna za rekonstrukciju stana mladim Maestralovcima. Tijekom večeri je održana aukcija s dresom zvijezde Hajduka Marka Livaje na kojoj je prikupljeno dodatnih 25 tisuća kuna, ali najveće iznenađenje večeri je donacija od 150 tisuća kuna od uzvanika koji je želio ostati anoniman.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Zahvaljujući tom velikodušnom činu, ispunjen je i novčani cilj akcije - prikupljeno je čak više od 350 tisuća kuna, na koliko su procijenjeni radovi detaljnog preuređenja stana, koji je do sada bio dom tridesetak mladih Maestralovaca.

U raskošno uređenoj sali restorana Kampus u Splitu 350 uzvanika vidljivo je uživalo dva i pol sata u glazbenoj čaroliji i energiji ljubavi poznatih hrvatskih pjevača i umjetnika - Petra Graše, Zorice Kondže, Joška Banova, Doris Dragovića, Ive Amulića, operne i koncertne pjevačice Terezije Kusanović i mlade zvijezde Supertalenta Josipa Šušnjare.

Poseban pljesak i oduševljene reakcije izazvao je izlazak dječjeg zbora Maestralići i njihovog voditelja Ivana Peraka koji su sve uzvanike pozdravili pjesmom Zvončići, a gosti su posebno bili ganuti nadahnutim govorom i zahvalom štićenika Joška Lalića, jednog od stanara u stanu u kojemu je planirana obnova.

Večera je organizirana uz pomoć Studentskog centra Split, a volonterski su se angažirali i poznati hrvatski kuhari - Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić, koji su uzvanike počastili vrhunskom hranom.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Na Dobrotvornu večeru za djecu Maestrala odazvali su se u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića državna tajnica Marija Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, potom župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sa svojim suradnicima, gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, msgr. Marin Barišić,splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, brojne tvrtke, osobe dobre volje.

Ravnateljica Jelena Burazin je u ime Dječjeg doma Maestral zahvalila svima na donacijama, ali i podršci i ljubavi koju su pokazali djeci, ne samo “sinoć već i kroz sve protekle godine i, nadamo se, koje dolaze”, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:03