INVESTIRANJE U KULTURU

Osijek će dobiti dugoočekivanu Koncertnu dvoranu, sve bi moglo završiti do kraja 2024. godine

Dvorana će imati 417 sjedećih mjesta, a krajem sljedeće godine napokon bi trebala biti okončana ova priča

Ivan Radić i Nina Obuljen Koržinek

 Vlado Kos/Cropix

Osijek bi do kraja 2024. godine napokon trebao dobiti dugoočekivanu Koncertnu dvoranu. Potvrđeno je to u četvrtak kada su novu dvoranu obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija iz kojeg će za opremanje nove dvorane i njezino konačno privođenje namjeni biti izdvojeno 929.000 eura.

image

Ivan Radić i Nina Obuljen Koržinek

Vlado Kos/Cropix

- Prepoznali smo sve ono dobro što se u gradu Osijeku događa, jer mi se možemo uključiti tamo gdje postoji lokalna inicijativa, a gradonačelnik je pokazao zajedno sa svojim suradnicima veliki interes za razvoj ne samo kulturne infrastrukture nego i programa u različitim kulturnim djelatnostima. Projekt ove dvorane je nešto što nas jako veseli. To je ove godine naša najveća pojedinačna investicija, a govorim o nacionalnim sredstvima i sigurna sam da ćemo završetkom ove dvorane dobiti jedan u prvom redu sjajan koncertni prostor ali i prostor koji će služiti i za druge i kulturne ali i druge namjene - rekla je ministrica Obuljen Koržinek, kojoj se Radić zahvalio na "što je prepoznala važnost ovog projekta i što će Ministarstvo izdvojiti iznos od 929.000 eura što su najveća sredstva za investicije na godišnjoj razini koje je Ministarstvo kulture ikada dalo".

image

Ivan Radić i Nina Obuljen Koržinek

Vlado Kos/Cropix

- Podsjećam da smo ranije od Ministarstva regionalnog razvoja za koncertnu dvoranu dobili 770 tisuća eura čime dolazimo do iznosa od 1,7 milijuna eura. Upravo je to iznos koji nam treba za potpuni dovršetak koncertne dvorane. Tako dolazimo do vrlo jednostavne računice, a to je da će ova koncertna dvorana, zahvaljujući ova dva ministarstva, građane grada Osijeka koštati nula kuna - kazao je Radić o dvorani koja će nakon dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, biti će najveća i najmodernija u Hrvatskoj.

Zadovoljstvo je iskazao i Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

image

Ivan Radić i Nina Obuljen Koržinek

Vlado Kos/Cropix

Dvorana će imati 417 sjedećih mjesta, a krajem sljedeće godine napokon bi trebala biti okončana ova priča koja traje već nekoliko godina, odnosno otkako je izgrađen Poslovni centar Eurodom u sklopu kojeg je i ova dvorana, a koju je Grad Osijek svo to vrijeme propustio opremiti i staviti u funkciju.

Na sastanku s ministricom Obuljen Koržinek ta sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri HGK dogovorena je i organizacija Panonski festival knjige u Osijeku krajem svibnja, najvjerojatnije na lokaciji dvorane Gradski vrt.

image

Buduća koncertna dvorana

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 10:23