‘NIJE GA BILO‘

Oporba u Puli prozvala Zoričića zbog navodnog pogodovanja pri dodjeli adventske kućice

Kućicu udruga koristi zajedno s udrugama Naš san njihov osmjeh, FB Puljani humanitarci i udrugom Institut

Na Danteovom trgu nalazi se adventska kućica novoosnovane udruge Pula GRAD na čijem je čelu pulski gradonačelnik Filip Zoričić

 Dusko Marusic/Cropix

Pulska IDS-ova oporba prozvala je pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića da si je pogodovao pri dodjeli adventske kućice u Puli. Naime, udruga #PulaGRAD na čijem je čelu pulski gradonačelnik Filip Zoričić, a koja okuplja članove i simpatizere njegove nezavisne liste dobila na pulskom Adventu korištenje adventske kućice s još nekoliko humanitarnih udruga što je kod opozicije izazvalo sumnju u pogodovanje.

No, Zoričić pojašnjava da apsolutno nikakvog pogodovanja nema jer da su kućicu na korištenje dobile četiri udruge, među kojima je i njihova. Kućicu im je dala na korištenje Pula Film Festival nakon što nitko za nju nakon dva kruga licitacije nije pokazao interes.

- Mi i druge udruge koje su poznate po humanitarnom radu smo pozvani kako bismo se skupa u doba Adventa bavili humanitarnom radom. I tome smo se odazvali. Dakle, nismo dobili kućicu pa je dodijelili drugim udrugama, nego smo ju dobili svi zajedno i svatko od nas ima ugovor s Pula Film Festivalom. Svatko ima svoj ugovor s Pula Film Festivalom. Mi prodajemo svoje proizvode, bavimo se humanitarnim i društvenim djelatnostima. Nema sukoba interesa. Plemenitog je interesa. U dva dana prikupili smo 2.800 kuna, a tim ćemo novcem kupiti bonove u DM za djecu koja su u domovima. Svi volontiramo i ja ću do kraja akcije, kazao nam je Zoričić.

Kućicu udruga koristi zajedno s udrugama Naš san njihov osmjeh, FB Puljani humanitarci i udrugom Institut. Udruga je napisala na svoj Facebook stranici da je to zapravo njihov prvi projekt u humanitarnom radu, a cilj je ove njihove blagdanske akcije prikupljanje sredstava za potrebite skupine.

Svaka od tih udruga koristi adventsku kućicu za prikupljanje novaca za pojedine humanitarne akcije. Tako su od 4. do 10. prosinca Facebook Puljani Humanitarci imali već tradicionalnu božićnu akciju „Mala Božićna čarolija”. Skupljali su donacije za kupnju bonova u vrijednosti od 200 kn za svako dijete iz Dječjeg doma Ruža Petrović. Od 11. do 17. prosinca udruga Naš san njihov osmijeh imala je akciju „Jedna za druge“, a trenutno Zoričićeva udruga do 24. prosinca provodi akciju „Darujmo zajedno“ za djecu iz Doma za odgoj djece i mladeži Pula. Nakon njih do Silvestrova udruga Institut prikuplja donacije za njihove korisnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:21