OŠTRE RIJEČI

Oporba se sjetila Plenkovićevog jubileja: ‘To je najveća tragedija koja postoji!‘

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić smatra kako je najveći problem što premijer ne upravlja sustavom te nije fokusiran na ciljeve

Nikola Grmoja

 Damjan Tadic/Cropix

Saborska oporba nije u srijedu imala lijepe riječi za Vladu Andreja Plenkovića, a povodom šeste godišnjice vladavine.

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) smatra da je najveća tragedija što Plenković ne upravlja sustavom.

„A što da vam kažem, cijelo vrijeme pričam kako smatram da Plenković ne upravlja sustavom, to je najveća tragedija koja postoji, da mu kroz taj sustav ulazi i korupcija i nepotizam i pare koje se bez veze bacaju i nefokusiranost na ciljeve”, izjavio je Hajdaš Dončić u Saboru.

Na novinarski upit ima li nešto za što misli da je Plenković dobro napravio, Hajdaš Dončić je kazao da to neće komentirati.

I Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) kaže da, nažalost, nema dobrih vijesti nakon šest godina Plenkovićeve Vlade.

„Šest godina briselske politike u Hrvatskoj, šest godina i dalje smo u EU na samom začelju po razvijenosti, šest godina provođenja odluka koje se prvenstveno donose u Bruxellesu, a ne u Zagrebu, šest godina tijekom kojih je više od 300 tisuća ljudi napustilo Hrvatsku”, komentirao je Pavliček.

Nikola Grmoja (Most) rekao je da u šest godina nije napravljena niti jedna strukturna reforma, ali je zato korupcija eksplodirala do nevjerojatnih razmjera.

„Nikada se ni u jednoj Vladi nije dogodilo da milijarda kuna nestane”, kazao je.

Sanader je napravio jedan akt veleizdaje, a Plenković cijeli niz manjih poteza koji su više pogodovali MOL-u od onoga što je napravio Sanader”, ustvrdio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:15