LOŠE ISKUSTVO

OMIŠANIN POVEZAO NJEMICU PA DOŽIVIO HOROR 'Izgledala je čudno, ali nisam se previše time zamarao. Ono što se poslije dogodilo pamtit ću čitav život'

 Ilustracija / Profimedia, ImageSource

Andrija K. (59) rodom je iz Omiša, živi u Nürnbergu u Njemačkoj, a u Hrvatsku putuje barem dvaput godišnje. Kako bi smanjio troškove, počeo je, kaže, koristiti usluge jedne besplatne mobilne aplikacije za dijeljenje prijevoza, piše portal Fenix-magazin.de. Sve do prošloga Božića sve je bilo u redu, a onda mu se dogodila vožnja koju će pamtiti do kraja života.

- Putujem sam i davno sam se prijavio na tu mobilnu aplikaciju. Nije mi do 50 eura koje uštedim, samo mi je zanimljivije kad ne putujem sam. Putovao sam tako više puta i nikad nisam doživio neku neugodnost, a kamoli to što sam doživio s tom Njemicom...

Javila se pet dana prije planiranog polaska. Htjela je prijevoz do Makarske. Rekao sam kako to nije problem i da ću je odvesti do Makarske po istoj cijeni. Kad je došla, izgledala je malo čudno, ali nisam se previše time zamarao. Nismo puno komunicirali jer je većinu puta imala slušalice u ušima i slušala glazbu. Rekla je da ide u Makarsku kod mladića kojeg je upoznala preko Facebooka.

Malo prije Makarske dala mi je adresu na kojoj je trebam ostaviti. Tako je i bilo. Kad smo stigli, zamolila me da pozvonim i nakon nekoliko minuta po nju je sišao mlađi muškarac. Pozdravio sam se s njima i krenuo u Omiš. Mislio sam da je tu završio svaki kontakt s Njemicom, kako to obično i bude na kraju putovanja. No prevario sam se. Sutradan, dok sam ujutro pio kavu, zazvonio mi je mobitel i ja sam se javio na nepoznat broj. Čim sam se javio, s druge strane čuo sam urlanje muškarca koji je ponavljao 'Gonite mi ovo iz kuće!'.

U samo nekoliko minuta razgovora doznao sam da je to otac mladića koji je sišao po Njemicu. Uzalud sam mu objašnjavao kako nemam ništa s njom, da je uopće ne poznajem te da mu mogu dati na uvid prepisku između mene i nje dok smo se dogovarali za put preko mobilne aplikacije.

Na kraju sam popustio i rekao da ću doći po nju. Ali, tad je za mene počeo pravi horor. Kad sam došao, pred kućom je sjedila samo Njemica. Imala je isti ruksak s kojim je i krenula iz Nürnberga. Pozvonio sam na interfon, ali muškarac mi je samo rekao 'Vodite je i sve je u redu'.

Pitao sam djevojku zašto je dala moj broj i što ja uopće imam s njom, nije odgovorila, samo me zamolila da je odvezem do Zadra kod drugog prijatelja jer je sad ostala na ulici. Odbio sam jer nisam nikoga dužan vozikati uokolo.

Tad je počela vrištati. Rekla je da će me prijaviti za silovanje ako je ne odvezem u Zadar jer više nema novca, a nema ništa ni na kartici mobitela. Šokirao sam se i pitao kako je uopće došla na tako suludu izmišljotinu i laž kad se takvo što nije dogodilo ni u primisli.

Vidio sam da je vrag odnio šalu i da imam posla sa psihički poremećenom osobom. Jedino mi je palo na pamet da joj platim smještaj u nekom privatnom objektu kako dodatno ne bih imao problema s tom čudakinjom. Tako je i bilo. Našao sam joj smještaj, platio i kupio telefonsku karticu.

Kad sam je dovezao tu gdje je trebala prenoćiti, parkirao sam, a djevojka je izišla. Čuo sam naglo kočenje taksija iz kojeg je izišao muškarac i počeo urlati na nju na lošem njemačkom jeziku. Na kraju sam od njega doznao kako je već prije nego što sam ja došao po nju u Makarsku koristila taksi usluge do Ploča i natrag i nije platila. Kad je vozač rekao da će je prijaviti policiji, rekla mu je da će ona njega prijaviti za pokušaj silovanja.

Rekao sam mu što se meni dogodilo. Shvatio sam da je djevojka psihički poremećena i da se služi lažima koje nisu nimalo bezopasne. Zamislite da vas doista netko optuži za silovanje, a vi niste krivi. Kolike bi probleme samo imali dok se ne utvrdi istina, a kad se i utvrdi, ta ljaga optužbe i dalje bi ostala. Još sam u šoku i više nikad neću koristiti te aplikacije niti povesti nekog nepoznatog. Radije ću putovati sam - zaključio je Andrija K., a prenosi portal Fenix-magazin.de.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 23:39