SVAKE GODINE ISTO

Oluju u Beogradu definiraju kao ‘ustašku feštu‘, a ignoriraju ove detalje. Samo pogledajte gdje su otišli Vučić i Dodik

Zamorno je već desetljećima slušati isprazne rasprave u srpskom javnom prostoru o tome zašto je Krajina pala i sve svode samo na tegobne traktorske kolone

Knin 6. kolovoza 1995. Povodom oslobodjenja Knina zastavu je podigao predsjednik Franjo Tudjman.
Na fotografiji: Damir Krsticevic, Ivan Korade, Ante Gotovina, Kresimir Kaspar, Franjo Tudjman, Gojko Susak, Miljenko Filipovic, Rahim Ademi, Ante Kotromanovic.
 

 Jakov Prkic/Cropix

Svake godine isto. Već je zamorno i čemerno. U Hrvatskoj i Srbiji dijametralno suprotni stavovi o Oluji, značajnoj vojnoj operaciji koja je promijenila povijest, ali i geostrateški položaj i prioritete ovih prostora.

U Kninu svake godine istovjetna, pompozna nacionalno obojena svečanost, uz sve predstavnike najvišeg državno-političkog vrha. Možda nakon toliko godina, punih 28, i svijesti o značaju Oluje za hrvatsku sudbinu nije potrebno okupljanje uvijek cijelog državnog vrha, sa svim ministrima i političarima koji svojim dolaskom deklariraju svoje hrvatstvo, kada već neće poštivanjem Kaznenog zakona.

Usput recimo da se ni značajni datumi iz partizanskog otpora nisu proslavljali svake godine na takvoj razini. Konačno, Josip Broz Tito je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:36