RADNI SPOR

Oglasila se časna sestra koja Riječku nadbiskupiju tuži za mobing: ‘Želim da prestane medijska pozornost‘

‘Smatram da nije korisno javno iznositi navode iz sudskog postupka te sve što imam, reći ću na sudu osobno ili putem punomoćnika‘

Danijela Orbanić

Nakon što je u javnost dospjela priča o navodnom mobingu i radnom sporu kojeg je protiv Riječke nadbiskupije i Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić pokrenula bivša ravnateljica, časna sestra Danijela Orbanić, oglasila se i sama tužiteljica, koja, kako kaže, želi da prestane medijska pozornost.

"Kao časna sestra položila sam zavjete i odabrala način života koji ne uključuje medijsko pojavljivanje niti eksponiranje u javnosti u bilo kojem obliku. Obzirom na interes medija i javnosti mogu potvrditi da sam nakon devet godina koje sam provela na dužnosti ravnateljice Ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb - Hospicij Marija Krucifiksa Kozulić radi određenih nesuglasica s poslodavcem, smatrajući se povrijeđena u svojim osobnim i radnim pravima, pokrenula radni spor kod nadležnog suda u Rijeci, pri tome angažiravši odvjetnika kao i svi drugi subjekti koji žele pristupiti sudu", priopćila je preko svojeg odvjetnika, dodavši da je u svojoj tužbi napisala sve činjenice na kojima zasniva svoje pravo, a odnose se na povredu njenog osobnog i radnog statusa.

"Smatram da nije korisno javno iznositi navode iz sudskog postupka te sve što imam za reći, reći ću na sudu osobno ili putem punomoćnika uz predočenje relevantne dokumentacije, te se uzdam u poštenje i zakonit rad suda. Na kraju moram istaknuti da sam ja uvijek spremna na razgovor i dogovor koji podrazumijeva i zaštitu mojih osobnih i radnih prava, međutim niti moj poslodavac Ustanova za palijativnu zdravstvenu skrb - Hospicij Marija Krucifiksa Kozulić, niti Riječka nadbiskupija nisu mi se glede toga obratili, niti dali bilo kakav prijedlog u cilju mirnog rješnja spora", istaknula je časna sestra Danijela Orbanić.

Podsjetimo, ranije se o slučaju oglasila i Riječka nadbiskupija priopćenjem u kojem tvrde da "tužba zbog mobinga nije podignuta protiv nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića osobno niti neke druge osobe u službi Riječke nadbiskupije". Oni su potvrdili da je u tijeku radni spor zbog isplate odštete, zaključivši da su "zahvalni s. Danijeli Orbanić za dugogodišnju predanost u radu riječkog Hospicija te da su u svakom trenutku spremni na razgovor i mirno rješenje sudskog spora."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:06