POTRESNA PRIČA

Odvjetnici iz Zagreba liječnici čak sedam mjeseci nisu rekli da ima rak: ‘Nitko se nije ni ispričao, naprotiv...‘

Nakon što je nedavno obavila kirurški zahvat u Njemačkoj, za Budak je trebala krenuti kemoterapija. No uskoro su opet krenuli problemi

Klinike za tumore

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Zagrebačka odvjetnica Lina Budak za Index je ispričala kako joj je zbog propusta u liječenju ugrožen život. Naime, Budak boluje od karcinoma dojke, a kako kaže, nalaz koji ukazuje na tešku malignu bolest nije dobila sedam mjeseci.

Što više, Budak tvrdi kako nalaz nije dostavljen ni njoj ni njenom obiteljskom liječniku, nije bio ni u sustavu e-Građani, niti je itko od liječnika u zagrebačkoj Klinici za tumore, koji su to morali napraviti, pogledao taj nalaz.

- Dobila sam hrpu papira jer sam obavila brojne pretrage. Pitala sam jesu li tu svi nalazi i pitala sam je li možda ostao još neki nalaz koji se eventualno nalazi u pripremi. Rečeno mi je da je to sve - kazala je Budak.

No među zametnutim nalazima nedostajao je onaj ključan, patohistološki nalaz. Što odvjetnica tada nije znala.

To je tek pregledom dokumentacije otkrio radiolog u privatnoj poliklinici Medikol. Na njeno inzistiranje u Klinici za tumore malo su dublje zaronili u datoteke, te konačno pronašli nalaze. Ali sa sedam mjeseci zakašnjenja.

Budak posebno smeta što joj se u bolnici nije nitko niti ispričao.

- Pročelnik Klinike za tumore Robert Šeparović rekao mi je da mu je žao što se to baš meni dogodilo i kazao, citiram: ‘Ipak, svi smo iz Vašeg slučaja nešto i naučili!‘ To je tako bezobrazno i ponižavajuće ponašanje prema meni kao pacijentu", zaključuje za Index Budak.

Dodala je i da je isprike za sve učinjeno dobila tek od ravnatelja Vinogradske bolnice pod kojim je Klinika za tumore.

Nakon što je nedavno obavila kirurški zahvat u Njemačkoj, za Budak je trebala krenuti kemoterapija. No uskoro su opet krenuli problemi.

- Dan nakon što sam se vratila iz Njemačke, odmah sam poslala potrebne formulare i obavila pozive liječnicima da nastavim liječenje u Hrvatskoj primajući kemoterapiju, no još uvijek, nakon pet dana, nemam pravi odgovor. Nadam se da će mi netko odgovoriti ovaj tjedan. Molila sam i da mi hitno odgovore ako slučajno nemam pravo na nastavak liječenja u Hrvatskoj, da mi to odmah kažu kako bih nastavila terapiju negdje drugdje - ispričala je Indexu Budak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:08