VELIKA ŠKRTICA

Odabrani su najbolji i najpouzdaniji brendovi perilica rublja, jedan je apsolutni pobjednik!

Analiza je napravljena na temelju iskustava članova Consumer Reportsa s više od sto tisuća primjeraka perilica kupljenih između 2013. i 2023.

Najčešći problemi koji se pojavljuju su pojava jakih vibracija, neugodni mirisi, buka...
 

 Monika Skolimowska/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Consumer Reports napravio je anketu i odabrao najpouzdanije brendove perilica rublja isprobanih na više od sto tisuća uređaja koje koriste njegovi članovi, a kad je riječ o perilicama s prednjim punjenjem, apsolutnim pobjednikom u toj se kategoriji pokazao LG.

Dapače, od analiziranih devet brendova u ovoj kategoriji, LG se pokazao najboljim kad je u pitanju pouzdanost, a slijede ga Speed Queen, Electrolux i Samsung, koji su također ocijenjeni natprosječnim ocjenama.

LG je, doduše, odnio pobjedu i u kategoriji perilica s gornjim punjenjem, a kao tri najbolja brenda u kategoriji kompaktnih perilica (kombinacija perilice i sušilice) pobjedu su odnijeli Electrolux, LG i Miele, od kojih je posljednji jedini dobio najbolju moguću ocjenu kad se radi o zadovoljstvu vlasnika.

Istraživanje je napravljeno na primjerima perilica kupljenih između 2013. i 2023. godine, a ispitivala se vjerojatnost uređaja da pokaže neke nedostatke unutar prvih pet godina korištenja, kao i spremnost potrošača da ih preporuče obitelji ili prijateljima.

Upravo je faktor pouzdanosti većina članova ocijenila presudnim kod nabavke nove perilice rublja vodeći se logikom da se isplati više novaca uložiti u onaj uređaj koji će dulje trajati. Kad je trebalo izdvojiti najčešće probleme s perilicama, sudionici ankete su navodili pojavu jakih vibracija, neugodne mirise, prestanak rada centrifuge, štopanje odvoda vode te buku, piše Consumer Reports.


Imate prijedlog za Veliku Škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:29