NOVA GRADONAČELNICA

Obavljena primopredaja vlasti u Petrinji, Dumbović Magdalenu Komes dočekao s cvijećem

‘Dobre ćemo stvari nastaviti, a lošima se nećemo baviti, te ćemo ih prepustiti drugim institucijama‘, rekla je nova gradonačelnica
Ivan Prskalo, Magdalena Komes, Darinko Dumbović
 Ronald Goršić/Cropix

Službena primopredaja izvršne gradske vlasti obavljena je u Petrinji između dosadašnjega gradonačelnika Darinka Dumbovića (Reformisti) i novoizabrane gradonačelnice Magdalene Komes (HDZ).

U privremenom sjedištu gradske uprave, novu je gradonačelnicu i njezina zamjenika Ivana Prskala, njen prethodnik sa suradnicima dočekao cvijećem. Nešto kasnija primopredaja bila je uvjetovana ponovljenim izborima na jednom izbornom mjestu.

image
Ivan Prskalo, Magdalena Komes
Ronald Gorsic/Cropix

"Svi dosadašnji moji problemi postaju problemi nove gradonačelnice. Vjerujem da će uspostaviti dobru suradnju s Vladom, nadležnim ministarstvima i županijom. Izbori su pokazali kako građani žele promjene, pobjeda nije bila mala, pa je sada i njezina odgovornost veća. Želim joj mnogo uspjeha u radu, jer znam što je čeka", rekao je Dumbović.

image
Magdalena Komes, Darinko Dumbović
Ronald Gorsic/Cropix

Ujedno je spomenuo nekoliko projekata koji su u tijeku ili pred završetkom, napomenuvši kako će njihovo financiranje biti veliki problem. Posebno je spomenuo obvezu obnove i revitalizacije života. Također je najavio svoje privremeno povlačenje zbog privatnih planova, uz napomenu da će koristiti mogućnost primanja šest plaća. Ipak nije isključio povratak u politiku.

image
Darinko Dumbović, Ivan Prskalo
Ronald Gorsic/Cropix

Magdalena Komes je napomenula kako će uskoro izvršiti temeljitije analize i revizije, te odlučiti koji će se projekti nastaviti. "Dobre ćemo stvari nastaviti, a lošima se nećemo baviti, te ćemo ih prepustiti drugim institucijama. Svjesni smo da je stanje teško, naročito nakon potresa, pa će nam trebati zajedništvo i suradnja svih Petrinjaca", rekla je Komes.

image
Magdalena Komes, Darinko Dumbović
Ronald Gorsic/Cropix

Govorila je i o svojoj kampanji, za koju je rekla kako je bila čista i kvalitetna. "Dokazali smo da nismo neka konzervativna zatucana stranka, a svojim djelovanjem ćemo potvrditi da je HDZ stranka poštenih ljudi, da imamo energiju i viziju, te da ćemo javni interes staviti ispred osobnog, na korist našeg grada", rekla je.

image
Ivan Prskalo, Magdalena Komes, Darinko Dumbović
Ronald Gorsic/Cropix

Na pitanje novinara o optužbama iz nekih krugova, Dumbović je rekao kako sigurno neće biti "kostura iz ormara", da se radilo transparentno i da postoji sva evidencija o prijemu i podjeli humanitarne pomoći. Na kraju je dodao kako je "HDZ napravio maestranu kampanju zajedno s Vladom RH, ministrima, tajnicima i drugima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:20