MINISTAR ALADROVIĆ

‘O sudbinama onih koji odbiju testiranje odlučivat će poslodavci. Žalac? Razgovarat ćemo u stranci‘

Josip Aladrović kaže kako se može pokušati shvatiti stav o necijepljenju, ali ne vidi racionalan razlog za odbijanje testiranja

Josip Aladrović

 Damir Krajač/Cropix

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u ponedjeljak da ne postoji nijedan racionalan razlog za odbijanje testiranja na korona virus, a ističe da će o sudbinama onih koji će se ipak odbiti testirati odlučivati njihovi poslodavci.

"Ukoliko se netko ne želi cijepiti, taj stav na neki način ili u određenom periodu možemo pokušati shvatiti. Međutim, za odbijanje testiranja ne postoji niti jedan racionalan razlog i mislim da tu svi moramo pokazati odgovornost", poručio je Aladrović u izjavi novinarima.

Uoči uvođenja covid potvrda u državne i javne službe, što će krenuti u utorak, Aladrović je istaknuo da su zdravstvo i socijalna skrb u kojima su covid potvrde obvezne od listopada, do sada pokazale veliku razinu odgovornosti. Također, ne vidi da bi se drugi sustavi mogli naći u većim problemima radi toga.

Na pitanje što će biti sa zaposlenicima koji odbijaju testiranje, Aladrović je istaknuo da će o tome odlučivati poslodavci.

image

Ilustracija, testiranje na covid-19

Ranko Šuvar/Cropix

"Dosadašnji otkazi su na razini statističke pogreške. Očekujem da će velika većina biti odgovorna, no za pojedinačne slučajeve poslodavci će odlučivati o njihovim sudbinama", rekao je Aladrović, dodavši da je to u skladu sa zakonom.

Komentirajući prosvjede protiv covid potvrda ocijenio je da su oni isključivo politički motivirani. Rekao je kako je "zaista teško pronaći razum u tim prosvjedima", a očekuje da će oni u jednom trenutku jenjati.

Upitan o stranačkoj sudbini bivše ministrice i članice HDZ-a Gabrijele Žalac, koja je uhićena u tzv. aferi Softver, Aladrović je rekao da se o tome prije svega treba razgovarati u stranci.

Na pitanje novinara odgovorio je kako mu nije poznato da je njegovo ministarstvo kupovalo takvo softversko rješenje.

"Mi smo koristili softver koji je bio implementiran i nismo radili na novoj tehnološkoj platformi ili obnavljanju softvera", rekao je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:24