PRIJEVREMENI IZBORI

Novska će dobiti gradonačelnicu: Za upražnjeno mjesto bore se dvije političarke

Nakon što je Marin Piletić imenovan ministrom u Vladi, za čelno mjesto grada kandidirale su se HDZ/HSS-ova Marija Kušmiš i SDP-ova Valentina Opić

Ilustracija

 Albert Karimov/Alamy/Alamy/Profimedia/Albert Karimov/Alamy/Alamy/Profimedia

Iako ih od prijevremenih izbora za gradonačelnika dijele još dva tjedna, već sada je izvjesno da će birači u Novskoj u nedjelju, 12. lipnja izabrati – gradonačelnicu.

Naime, za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek grada Marin Piletić (HDZ) imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom, kandidirale su se HDZ/HSS-ova Marija Kušmiš i SDP-ova Valentina Opić.

Kojoj od njih će oko 11 tisuća birača iskazati povjerenje znat će se u nedjelju navečer, 12. lipnja, nakon zatvaranja birališta.

Uz gradonačelnicu Novske, izabrat će se i njen zamjenik, odnosno zamjenica, a kandidati su Siniša Kesić (HDZ/HSS) i Milka Peulić (SDP), pokazuje zbirna lista kandidatura objavljena na mrežnoj strani Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Kandidati sada i službeno mogu biračima predstavljati svoje programe. Kampanja traje do petka, 10. lipnja u ponoć, kada za Novsku nastupa izborna šutnja uoči nedjeljnih izbora.

HDZ-ov Marin Piletić je za gradonačelnika Novske izabran na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, već u prvom krugu, jer je dobio gotovo 64 posto glasova birača. Protukandidati su mu bili Vlado Klasan, kandidat Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja SDP/HNS-a. Za Piletićeva zamjenika izabran je Siniša Kesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:48