SUVREMENA OPREMA

Novoizgrađeni hitni prijem osječkog KBC-a počeo s radom na novoj lokaciji

Prednosti novog objekta su lakša dostupnost vozilima hitne pomoći i pacijentima

KBC Osijek

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Novoizgrađeni Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u srijedu je počeo primati prve pacijente na novoj lokaciji kod istočnog ulaza u KBC, izvijestili su iz te zdravstvene ustanove.

To je početna faza rada novoga OHPB-a, u kojoj će se pacijenti primati u ambulantama smještenim u prizemlju i suterenu zgrade, a službeno otvaranje očekuje se nakon što svi dijelovi novog objekta budu potpuno u funkciji, pojasnili su u KBC-u.

Voditelj nadzora internističke ambulante Hrvoje Roguljić izjavio je novinarima kako je zgrada OHBP-a građena po svim pravilima urgentne medicine, što će, uz suvremenu opremu, pacijentima omogućiti efikasniju dijagnostičku obradu i liječenje hitnih stanja.

Prednosti novog objekta su lakša dostupnost vozilima hitne pomoći i pacijentima, te to što su na jednom mjestu objedinjeni dijagnostika i sve medicinske struke uključene u trijažu i obradu hitnih pacijenata.

"Ovakva zgrada pružit će bržu trijažu, dijagnostiku i terapiju našim pacijentima", rekao je Roguljić dodavši kako je u internističku ambulantu prvog radnog dana do sada zaprimljeno 15-tak pacijenata.

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a priopćili su kako je prostor OHBP-a opremljen modernom, sofisticiranom opremom te zadovoljava najviše standarde.

Osim povećanja kvalitete zdravstvene zaštite, novi prostor osigurat će punu funkcionalnost OHBP-a kao najučinkovitijeg načina pružanja hitne medicinske skrbi, jer je prilagođen svim potrebama zbrinjavanja hitnih i životno ugroženih pacijenata, ističu u Ravnateljstvu.

Građevinski radovi na izgradnji nove zgrade OHPB-a počeli su 26. srpnja 2021., ukupna je površina nove zgrade 8000 četvornih metara bruto površine.

Unutar zgrade predviđen je smještaj 21 ambulante dnevne bolnice ili jednodnevne kirurgije, hitna laboratorijska dijagnostika, dvije operacijske sale, jedna sala za liječenje boli, opservaciju i radiološku dijagnostiku i kompletan OHBP u prizemlju.

Vrijednost projekta procjenjuje se na više od 22 milijuna eura, novac je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, državnog proračuna te manji dio iz vlastitih sredstava, a konačna vrijednost zbog porasta cijena na tržištu bit će utvrđena nakon završetka projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:55