LAKUŠIĆEV TIM

Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu izabrao šest prorektora i dvije prorektorice: Doznajemo o kome se radi

Stjepan Lakušić je u potpunosti promijenio resore u Rektoratu

Stjepan Lakušić

 Vedran Peteh/Cropix

U tijeku je sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj novoizabrani rektor Stjepan Lakušić predstavlja svoj tim prorektora. Kako doznajemo, tim se sastoji od dvije prorektorice i šest prorektora.

Bivši prodekan za međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta Boris Brkljačić predložen je za prorektora za studente, bivši dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Dubravko Majetić trebao bi biti prorektor za znanost, istraživanje i poslijediplomske studije.

Dosadašnji dekan Ekonomskog fakulteta Jurica Pavičić izbor je novoga rektora za resor međunarodna i međuinstitucijska suradnja, a Tomislav Josip Mlinarić – bivši dekan Fakulteta prometnih znanosti - trebao bi biti prorektor za inovacije.

Anamarija Musa s Pravnog fakulteta predložena je za prorektoricu za organizaciju, dok bi akademska glazbenica i dirigentica Jasenka Ostojić trebala biti nova prorektorica za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju.

Predloženik za budućeg prorektora za poslovanje i digitalizaciju je Tomislav Bolanča, bivši dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, dok bi prorektor za organizaciju, infrastrukturni razvoj i ljudske potencijale bio Tibor Pentek, bivši dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

Očekuje se da će Senat uskoro potvrditi nove prorektor(ic)e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:52