JOSIP FARIČIĆ

Novi rektor o uhićenoj Vican: ‘Ovo nije dobro za Sveučilište, vidjet ćemo kakav će biti tijek istrage‘

Bilo kakva istraga koja uključuje potencijalnu inkriminaciju ikojeg člana akademske zajednice je neugodnost, dodao je

Josip Faričić

 Jure Miskovic/CROPIX

Nasljednik Dijane Vican, novi rektor Sveučilišta u Zadru, Josip Faričić, izjavio je kako se nada da će istraga vezana uz Vican rezultirati po nju pozitivnim iskazom, čime neće biti negativnih implikacija za to sveučilište.

Faričić, čiji je mandat počeo 1. listopada, kaže kako zasad državna tijela nisu od njega zatražila nikakvu dokumentaciju Sveučilišta.

- Kad bude zatraženo, dobit će sve što je potrebno. Vidjet ćemo kakav će biti tijek istrage. Morat ću i ja biti uključen u dio kad je riječ o dokumentaciji Sveučilišta - rekao je, najavljujući suradnju s istražiteljima i negirajući ujedno da je imao ikakve spoznaje o spornim događanjima.

Na upit kad je zadnji put vidio bivšu rektoricu Dijanu Vican, Faričić je rekao kako je to bilo prije nekoliko dana na nekoj od sveučilišnih prigoda.

Potvrdio je kako čitava priča nije dobra za ugled Sveučilišta.

image

Dijana Vican

Jure Miskovic/CROPIX

- Ovo za Sveučilište nije dobro, no mi imamo oko 660 zaposlenih i otprilike 5000 studenata od kojih svi ulažu napore da bi postigli najbolje rezultate u znanosti i nastavi. Bilo kakva istraga koja uključuje potencijalnu inkriminaciju ikojeg člana akademske zajednice je neugodnost i to nije nešto dobro. Zasad ne raspolažem svim informacijama, no nadam se da će istraga rezultirati pozitivnim ishodom za profesoricu Vican i da samim time neće biti negativnih implikacija po Sveučilište - izjavio je.

Faričić je dodao kako se tvrtka Graditelj svratišta d.o.o javila u postupku javne nabave, iskazujući interes za gradnju objekata na Sveučilištu, no na koncu nisu gradili nijedan objekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:10