VEDRAN BULJUBAŠIĆ

Nova TV oprašta se od omiljenog kolege: ‘Što si sve prošao i koliko patio. Ljudina, dobričina...‘

U Zagrebu je u 44. godini od posljedica teške bolesti preminuo Vedran Buljubašić, montažer na Novoj TV

Vadran Buljubašić

 Facebook

U Zagrebu je u 44. godini od posljedica teške bolesti preminuo Vedran Buljubašić, montažer na Novoj TV gdje je radio punih 19 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Na Novoj TV je upoznao i suprugu, nagrađivanu novinarku Kristinu Tešiju, koja je Splićanka, a karijeru je započela na radio Dalmaciji. Tijekom braka dobili su troje djece.

Vedran je preminuo nakon dugogodišnje borbe s leukemijom, a vijest od tužnom odlasku zatekla je danas njegove mnogobrojne kolege koji mu ostavljaju dirljive poruke.

- Doviđenja Vecko dragi, bio si divan, uvijek susretljiv, drag, vrijedan, hrabar. I prijatelj i kolega za poželjeti. Ne brini, čuvat ćemo Kiku i klince. Neće ostati sama - napisao je Dorian Elezović.

- Vecko, divan čovjek i kolega. Bože, što mi je žao. Mislila sam nekako da će i ovu bitku dobiti kao i prethodne. Počivaj mirno u Gospodinu dragi naš Vecko - riječi su Ivane Petrović.

- Pretužna sam, dragi Vedran - napisala je Sanja Doležal.

Današnji IN Magazin svoj prvi prilog posvetio je preminulom kolegi koji je mnoge priče na Novoj TV montirao upravo za ovu emisiju.

U svojoj borbi s leukemijom Vedran je izgubio oko, a njegova je priča inspirirala novinare HRT-a Edina Mahmuljina i Ivana Skorina s RTL-a (sva trojica su dobri prijatelji) koji su prije šest godina snimili film ‘...I vani si‘ u kojem je Vedrana utjelovio glumac Amar Bukvić.

- Zašto dragi Bože? Dugo si pokušavao stvoriti čovjeka i uspio si, stvorio si Vedrana. Kako jednostavan, a genijalan. Topao, miran, snažan, a opet tako krhak. Sve, sve si bio dragi prijatelju. Jel te zato dragi Bog tako brzo uzeo nazad? Je li te zato htio imati pored sebe?

Ljudina, dobričina, toliko si toga davao, a nikad od nikoga ništa nisi tražio. Ajme koliko te dragi Bog testirao kroz život, što si sve prošao, koliko si patio, ajme koliko si ti bio jak...! Bio si moj junak, bio si mi brat! Ajme što ćeš mi nedostajati prijatelju! - rekao je za naš portal Edin Mahmuljin.

image

Vadran Buljubašić i Edin Mahmuljin

Privatni album

- Vjera, obitelj, prijatelji i liječnici mom su suprugu pomogli da prebrodi ta teška razdoblja u kojima nije ni sanjao da će imati djecu, a danas se igra s njima. Želja nam je da svi ostali koji vode slične bitke imaju snage za sve što ih čeka, kao i da ne klone duhom i vjeruju da u konačnici sve može biti dobro - rekla je 2016. za Večernji list uoči premijere filma Vedranova supruga Kristina.

Podsjetimo, u kolovozu ove godine umro je novinar Nove TV Mislav Bago, a prije četiri godine na toj su televiziji zauvijek ostali i bez novinarke Tatjane Krajač, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:06