PRESUDA

Nova TV mora platiti odštetu Škari jer su objavili ispovijest tajnice koja ga je optužila za silovanje?!

U obrazloženju presude navedeno je kako protiv Škare u trenutku snimanja priloga još nije bila podnesena kaznena prijava

Damir Škaro

 Srdjan Vrančić/Cropix

Da, točno je da je našem klijentu Damiru Škari dosuđeno 30.000 kuna odštete, a dosuđeno mu je i plaćanje određenog iznosa sudskih troškova, potvrdili su za Jutarnji list iz odvjetničkog ureda Krsnik koji bivšeg glavnog tajnika AMK Siget zastupa i u parničnom i kaznenom postupku.

Kako je objavio portal Telegram, presudu je donio je Berislav Zaninović, sudac Općinskog suda u Novom Zagrebu, zaključivši da je Nova TV povrijedila Škari čast i ugled jer su objavili ispovijest njegove žrtve u emisiji 'Provjereno' emitiranoj 5. rujna 2019. godine.

Ispovijest silovane tajnice kasnije su prenijeli i ostali mediji, a protiv Škare je uskoro otvorena istraga nakon koje je podignuta i optužnica. Sudski postupak je još uvijek u tijeku.

Prema nepravomoćnoj presudi, Nova TV mora platiti odštetu jer Škaro u trenutku emitiranja Provjerenog još nije bio osumnjičen, odnosno protiv njega još nije bila podnijeta kaznena prijava.

Kako piše Telegram, u obrazloženju presude na više mjesta navedeno je kako protiv Škare u trenutku snimanja priloga za Provjereno još nije bila podnesena kaznena prijava. Sud je došao do takvog zaključka, iako je tajnica u svom iskazu potvrdila da je dva dana nakon što ju je Škaro zaskočio u uredu podnijela prijavu.

Prema njezinim riječima silovanje se dogodilo u subotu 10. kolovoza 2019., a ona je u ponedjeljak sve ispričala svojoj liječnici koja je obavijestila policiju. Policajci su isti dan i ispitali Škarinu žrtvu, te ubrzo uzeli od nje i haljinu na kojoj je pronađen njegov DNK.

Telegram prenosi da je svjedočio i novinar Ivan Čorkalo koji je napravio sporni prilog. Prisjetio se kako je u više navrata zvao Škaru ne bi li dobio od njegovu izjavu o optužbama za seksualno uznemiravanje. Jednom mu se čak i javio, ali je rekao da ga slabo čuje jer je u tunelu. "Nakon toga mi više nije odgovarao na pozive", naveo je novinar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:25