OBJAVLJENA ODLUKA

Ništa od četki za WC od 700 kuna: Ministarstvo zdravstva poništilo sporni natječaj, evo objašnjenja

Trebali su se nabaviti pisoari vrijedni po 3500 kuna, WC školjke za 3600 kuna, četke za toalet od 700 kuna...

Vili Beroš

 Ranko Šuvar/Cropix

Ministarstvo zdravstva poništilo je natječaj za nabavu i izvođenje radova koji se tiču obnove sanitarnih čvorova. Naime, nabava je raspisana 3. kolovoza, a njena vrijednost je bila 2,3 milijuna kuna bez PDV-a. Sve se trebalo izvesti prema projektu tvrtke Radionica arhitekture d.o.o. iz Zagreba.

U medijima su se pojavile prilično visoke cijene materijala, tako su se trebali nabaviti pisoari vrijedni po 3500 kuna, WC školjke za 3600 kuna, četke za toalet od 700 kuna, te sušila za ruke u vrijednosti od čak osam tisuća kuna.

U međuvremenu je Ministarstvo zdravstva donijelo Odluku o poništenju postupka javne nabave obnove sanitarnih čvorova jer, kako stoji u Odluci, postale su poznate okolnosti zbog kojih bi došlo do sadržajno bitno drukčije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi.

"Uvidom u dokumentaciju o nadmetanju ‘Obnova sanitarnih čvorova‘ u prilogu pod nazivom ‘Projekt rekonstrukcije sanitarnih čvorova u prostorijama Ministarstva zdravstva u Zagrebu‘, koji datira iz 2017. godine stečeni su preduvjeti za poništenje postupka javne nabave", stoji u dokumentu.

Prema izračunima je ispalo da bi svaki WC stajao 255 tisuća kuna, odnosno gotovo 20 tisuća kuna po četvornom metru. Nakon što je priča o obnovi toaleta u Ministarstvu zdravstva postala javna, medijima su odgovorili da je više od polovice WC-a izvan funkcije, a da se na ranije raspisane natječaje nitko nije javio. Kada i kako te po kojoj cijeni će se u konačnici obnoviti toaleti, za sada nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:32