STIGLA CIKLONA

Nevrijeme protutnjalo splitskim zaleđem: Vozači zapeli u tunelima, zabilježena i tuča

Vrlo jako grmljavinsko nevrijeme s jakom tučom zahvatilo je područje između Dugopolja i Biska

Nevrijeme u splitskom zaleđu

 Dalmacija Danas/

Najavljena ciklona tijekom prvog dijela petka intenzivno djeluje na vrijeme u cijeloj zemlji. Noćas je jako nevrijeme zahvatilo Split te je u kratkom vremenu palo oko 20-ak litara kiše po metru kvadratnom. Noćas je puhalo umjereno do jako jugo, ali je tijekom jutra na moru već zapuhao zapadni vjetar koji se brzo širi prema jugu te će sljedećih sati postupno okretati na jaku tramontanu.

Oko 10 sati jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Drniša do Zamosorja gdje je bilo jačih grmljavinskih pljuskova, a između Sinja i Dugopolja zabilježena je i jaka tuča, piše Dalmacija danas.

Tuča je ponegdje zabijelila tlo s nekoliko centimetara leda, a vrlo jako grmljavinsko nevrijeme s jakom tučom zahvatilo je područje između Dugopolja i Biska. Također, drugo nevrijeme postupno se širi prema Solinu i istočnim dijelovima Splita. Temperature zraka su visoke za dio godine, te su jutros ponegdje dosezale čak 20 stupnjeva. Znatno je svježije u Zagori gdje su temperature većinom od 10 do 12 stupnjeva.

Silovito nevrijeme zahvatilo je i brzu cestu Solin - Klis, te je dio automobila čekao u tunelima da se situacija smiri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:18