ZAUSTAVLJENE NA GRANICI

Nestale sestrične vratile se u Pulu, ispitat će ih policija: Netko ih je namamio preko društvenih mreža?

Utjecaj društvenih mreža može biti vrlo opasan, a vjerujem da je presudio i u ovom slučaju, rekao je Marko Martinčić
Ilustracija
 Tonči Plazibat/Cropix

Dvije sestrične iz Pule, u dobi od 19 i 17 godine koje su u subotu navečer pobjegle iz svojih domova, a obitelji u nedjelju navečer policiji prijavile njihov nestanak, jučer su se u pratnji članova svojih obitelji vratile u Hrvatsku. U kasnim večernjim satima stigle su u Pulu, te su prema najavama iz Policijske uprave istarske, odmah trebale biti ispitane vezano za okolnosti nestanka.

Zahvaljujući angažmanu hrvatske policije i suradnji s kolegama iz susjednih zemalja, djevojke su u utorak navečer locirane na jednom graničnom prijelazu između Crne Gore i Albanije.

Sretan što su djevojke pronađene žive i zdrave, te da se vraćaju kući, djed nestalih djevojaka, političar i nekadašnji IDS-ovac Marko Martinčić otkrio je za Glas Istre svoje sumnje o tome što je njegove unuke navelo na bijeg od kuće.

- Utjecaj društvenih mreža može biti vrlo opasan, a vjerujem da je presudio i u ovom slučaju. Ovo je samo još jedan znak da treba paziti na mlade, kontrolirati što rade i s kim kontaktiraju putem mobitela, istaknuo je Marko Martinčić.

- Još uvijek smo slabo informirani, cure ništa ne govore. Treba vidjeti što je to bilo u njihovim glavama, gdje su se uputile, kako su tamo dospjele i s kim su bile u kontaktu. Netko ih je zasigurno namamio i navodio, a evidentno je da su cilj bile zemlje južnog Balkana, kazao je Martinčić.

U trenutku kada je hrvatska policija dobila informaciju da su mlade Puljanke locirane kilometrima daleko od prebivališta, njihove obitelji već su bile na putu; jedni su se, kako neslužbeno doznajemo, uputili prema Bosni i Hercegovini, a drugi prema Beogradu jer su prve indicije bile da bi to mogla biti njihova odredišta.

Detalji o tome kako su stigle do granice Crne Gore i Albanije zasad nisu poznati. Ne zna se ni gdje su ostavile automobil u vlasništvu njihova djeda, koji su koristile na širem pulskom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:08