DHMZ OBJAVIO

Nestabilan vikend: Nakon sunčanog jutra čeka nas velika promjena vremena, moguće i oluje

Od sredine subote sve više oblaka, ponajprije na zapadu mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno mogu biti i izraženiji

Kiša u Zagrebu; ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Uživajte u vedrom vremenu prvi dio dana jer je za poslijepodne u nekim dijelovima Hrvatske najavljeno naoblačenje. Kako piše DHMZ, u većem dijelu zemlje će ujutro i prijepodne biti pretežno sunčano. Od sredine dana porast naoblake, ponajprije na zapadu mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, lokalno mogu biti i izraženiji.

Ako ste još uvijek na moru, najsunčnije će ostati na jugu i krajnjem istoku zemlje. Vjetar slab, uz pljuskove moguće pojačan, a na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32 °C.

I nedjelja donosi promjenljivo vrijeme, povremeno uz kišu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, ali i nevrijeme osobito na sjevernom Jadranu, dok su dulja sunčana razdoblja najvjerojatnija u Dalmaciji.

Vjetar slab u Slavoniji i Baranji i umjeren sjeverozapadni, a na moru jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na moru od 20 do 25 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:29