KAZNENO PRIJAVLJENI

Nedozvoljeno istovarili 50 kubika građevinskog otpada na parceli u Čavlima iznad Rijeke

Primorsko-goranska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom i 45-godišnjakom te 36-godišnjakinjom

Ilustrativna fotografija građevinskog otpada

 Vladimir Dugandzic/CROPIX

Zbog ugrožavanja okoliša otpadom kazneno su prijavljeni dvojica muškaraca i žena jer su kao odgovorne osobe svojih tvrtki organizirali nedozvoljeni istovar ukupno 50 kubika građevinskog otpada na parceli u Čavlima iznad Rijeke.

Iz primorsko-goranske policije u srijedu su objavili kako su proveli kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom i 45-godišnjakom te 36-godišnjakinjom.

Utvrđeno je da je 59-godišnjak na području Čavli u proteklih godinu dana obavljao nedozvoljeni promet otpadom, na način da je dovezao i istovario, odnosno odbacio veću količinu raznog građevinskog otpada na parceli u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Isto tako, 36-godišnjakinja i 59-godišnjak sumnjiče se da su kao odgovorne osobe tvrtke sa sjedištem na bakarskom području posredovali u odbacivanju otpada tako što su naložili svojim djelatnicima da obave nedozvoljeni promet otpadom.

Oni su kamionima u vlasništvu te tvrtke u više navrata utovarili više od 50 kubika građevinskog otpada iz iskopa nerazvrstanih cesta te ga odvezli i odbacili u Čavlima, na parceli u vlasništvu zagrebačke tvrtke.

Svo troje osumnjičenih kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, a o svemu su obaviješteni i Državni inspektorat, Područni ured Rijeka, radi poduzimanja mjera i radnji vezanih uz uklanjanje navedenog otpada.

Inače - onaj tko protivno propisima odbacuje, odlaže, sakuplja, skladišti, obrađuje, uvozi, izvozi ili prevozi otpad ili posreduje u tome ili s njim uopće gospodari ili postupa na način koji može trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću zraka, tla, podzemlja, vode ili mora, ili u znatnoj mjeri ili na širem području ugroziti životinje, bilje ili gljive, ili ugroziti život ili zdravlje ljudi - kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:18