ZAŠTITA PRIRODE

Nataša Kalauz je nova izvršna direktorica WWF Adrije

Iako po struci nisam biologinja, iskustvo u UNDP-u dovoljno me približilo temi zaštite prirode i važnosti održivog razvoja, kaže
Nataša Kalauz

Nataša Kalauz, stručnjakinja u području razvoja poslovanja, investicija i razvojnih strategija, nova je izvršna direktorica WWF Adrije, regionalnog ureda te svjetske organizacije za zaštitu prirode sa sjedištem u Zagrebu. Uz Hrvatsku, WWF Adria kroz razne aktivnosti djeluje i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Magistra međunarodnih odnosa i europskih studija Nataša Kalauz iskazala se vodeći složene međunarodne programe diljem naše regije. Poslovno je iskustvo stjecala kao savjetnica za strateško planiranje u vladi Republike Hrvatske, kao članica Nacionalnog vijeća za konkurentnost RH, te kao savjetnica za razvoj politika za potporu malim i srednjim poduzećima.

Bila je i voditeljica UNDP-ovog programa u Hrvatskoj, čime je usavršila temu održivog razvoja. Kao direktorica Odjela za međunarodnu trgovinu pri Veleposlanstvu Velike Britanije u Zagrebu, Nataša je stekla višegodišnje iskustvo vodeći veliki tim savjetnika za politike i trgovinu u 11 zemalja naše regije. Posljednje je dvije godine provela kao partnerica u konzultantskoj tvrtki.

- Iznimno me raduje što ću imati mogućnost dati svoj doprinos očuvanju prirode u našoj regiji! Iako po struci nisam biologinja, moje me iskustvo u UNDP-u dovoljno približilo temi zaštite prirode i važnosti održivog razvoja te sam uvjerena da ću pomoći WWF Adriji da se pozicionira kao vodeća organizacija za brigu i očuvanje prirode. Zahvaljujući višegodišnjim iskustvom u vođenju timova vjerujem da ću dobro voditi tim od 70 stručnjaka diljem regije, na obostrano zadovoljstvo, ističe Nataša Kalauz, koja u WWF dolazi i s velikim iskustvom prikupljanja sredstava koje donosi iz privatnog, vladinog i nevladinog sektora.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, navodi se u priopćenju WWF Adria. U 60 godina postojanja, prisutna na svim kontinentima i u više od stotinu država, organizacija je privukla gotovo šest milijuna pratitelja. U našoj regiji WWF djeluje više od dva desetljeća kroz partnerstva s drugim nevladinim organizacijama. Sama WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine, a rad organizacije usmjeren je na unapređenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosustavima, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora i, dakako, divljih vrsta, a sve uz blisku suradnju lokalnih zajednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:46