BOLESNA IDEJA

Namamili djevojku (16), iskoristili njenu financijsku situaciju i krenuli u operaciju: ‘Koštalo je 300 eura...‘

Četiri osobe su optužene za trgovanje ljudima u Rijeci, peti muškarac je optužen za podvođenje djeteta

Ilustrativna fotografija 

 Jim Varney/Sciencephoto/Profimedia

Činjenica da su angažirali 16-godišnjakinju da u njihovo ime pruža seksualne odnose pojedinim osobama iz Rijeke nije im smetala, nego naprotiv. Stoga se tim slučajem pozabavilo riječko tužiteljstvo koje je nakon provedene istrage podigunulo optužnicu protiv dvije žene i dvojice muškaraca za trgovanje ljudima, dok je peti ‘ortak‘ optužen za podvođenje djeteta.

Raspetljavajući slučaj, kako bi utvrdili sve činjenice, istražitelji su otkrili da su 34-godišnjakinja, 33-godišnjakinja, 44-godišnjak i 26-godišnjak sa svojim bolesnim naumom započeli početkom lanjskog rujna u Rijeci.

Cilj im je bio jedan - da se novčano okoriste na račun 16-godišnjakinje koju su nagovorili da pruži uslugu petookrivljenom 26-godišnjem mladiću.

- Dvije okrivljenice i 44-godišnjaka se tereti da su u tu svrhu, zajedno i dogovorno, znajući za njezinu dob i tešku ekonomsku situaciju, dogovorili pružanje seksualne usluge. Odvezli su je do stana u kojem boravi četvrtookrivljenik kako bi tamo pružila dogovorenu uslugu. Za to su primili 300 eura - otkrivaju iz riječkog tužiteljstva. Nedavno podignutom optužnicom se i 26-godišnjaka tereti da je 9. rujna 2023., znajući za dob djeteta, koristio i platio njezine usluge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:09