UKLONJENI ŠTANDOVI

Nakon više desetljeća u punom sjaju se ukazala splitska Srebrna vrata: ‘Može i drugačije!‘

Radovi napreduju po planu. Zakupci odnose svoje proizvode, sukladno usmenom dogovoru, kaže šef Parkova i nasada
 Paun Paunović/CROPIX

Nakon više desetljeća Splićani su, pogotovo oni mlađi, po prvi put mogli vidjeti kako uistinu izgledaju Srebrna vrata. Uklonjeni su štandovi s obje strane ulaza, piše Slobodna Dalmacija.

Prvi se time pohvalio dogradonačelnik Bojan Ivošević na društvenim mrežama, kazavši znakovito: Nije teško, probajte, može i drugačije!

A kako uistinu napreduju radovi na sređivanju Hrvojeve ulice Slobodna je upitalaSinišu Gašparevića, direktora Parkova i nasada.

- Radovi napreduju po planu. Zakupci odnose svoje proizvode, sukladno usmenom dogovoru da isprazne štandove do 15. siječnja. Radnici Parkova za sada vrše ručno čišćenje, kazao nam je.

Nakon sanacije "Terena 5" na južnom dijelu Pazara (dio gdje su nedavno uklonjeni betonski štandovi), formirat će se novi prodajni prostori i tamo će, tvrdi Gašparević, biti mjesta za sve bivše zakupce iz Hrvojeve.

- Do zadnjeg dana prošle godine trajao je javni poziv, na koji smo pozvali sve zainteresirane da nam se jave. Prednost će imati oni koji su imali uredne ugovore, bit će i mjesta i posla za sve, kazao nam je prvi čovjek PiN-a.

Ovim tempom svi bi radovi na sređivanju Pazara trebali biti dovršeni do prvoga travnja.

Udruga Stari Pazar: Nema odstupanja

- Slijedom svega što se događa na Pazaru i po Pazaru - mi i dalje ostajemo čvrsti i ustrajemo u svome naumu. A to je da nećemo tek tako lako napustiti svoja radna mjesta. Svo ovo čišćenje je priprema da nas se zastraši, ali nećemo odustat od svojih zahtijeva.

Mi naše kvadrate plaćamo i dalje, nema odstupanja bez kompromisa. Hrvojeva ulica nije izgubljena ulica i mi se ne predajemo sa dobrim obećanjima, nama to nije dovoljno, kazali su nam iz Udruge stari Pazar, koja okuplja večinom vlasnike štandova u Hrvojevoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:06