PILOT PROJEKT

Nakon bicikala, Vinkovci dobili sustav od 150 javnih romobila, mogu se unajmiti na 14 lokacija

"Ovo je odlična stvar koja će, vjerujem, biti dobro prihvaćena i u našem gradu"

Ivan Bosančić

 Vlado Kos/Cropix

Nakon sustava javnih bicikala, Vinkovci su, kao tek četvrti grad u Hrvatskoj, dobili i sustav od 150 javnih romobila koje građani mogu unajmiti na 14 mjesta u gradu.

"Ovo je odlična stvar koja će, vjerujem, biti dobro prihvaćena i u našem gradu. Apelirao bih na građane koji će koristiti romobile da budu oprezni u odnosu na pješake i ostale sudionike u prometu te savjetujem svima da isprobaju ovakav tip prijevoza i uživaju u vožnji“, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić, koji se i sam provozao na romobilu.

Po riječima Ivana Begovića, menadžera zaduženog za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Sloveniju, Bolt više od osam godina razvija usluge kojima unaprjeđuje kvalitetu života i potiče održiv i ekološki prihvatljiv te ekonomičan način gradskog prijevoza.

"Jedan od njih su i naši prepoznatljivi zeleni romobili kojima pridonosimo stvaranju gradova za ljude, a ne za automobile", rekao je Begović.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić podsjetio je kako su gradske vlasti u partnerstvu s Boltom pokrenule inicijativu „Vinkovci eco-friendly city“ te se tako pridružili obitelji europskih gradova koji kao alternativno prijevozno sredstvo rabe električne romobile.

"Kroz pilot projekt građanima smo osigurali mogućnost korištenja 150 električnih romobila", rekao je Romić i dodao da su tako, nakon Osijeka, postali drugi grad u Slavoniji koji ima i takav načina prijevoza.

Minutu korištenja javnog romobila Vinkovčani će plaćati 75 lipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57