ZAVRŠILA SAGA

Najveći neboder u Hrvatskoj vrijedan 110 mil. eura napokon dobio uporabnu dozvolu, zapošljavat će više od 1000 ljudi

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od tisuću ljudi, od čega čak 700 inženjera
 Goran Leš, privatni album

Dalmatia Tower danas je konačno od Grada Splita dobio uporabnu dozvolu čime je najveći neboder u Hrvatskoj zadovoljio sve potrebne uvjete za početak rada tornja i otvaranje AC Hotela by Marriott Split koje je predviđeno za ponedjeljak, piše Slobodna Dalmacija.

Uporabna dozvola izdana je za zgradu ugostiteljsko-turističke namjene, odnosno za hotel kategorije 4 zvjezdice s pratećim sadržajima.

Riječ je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott u Hrvatskoj koji će poslovati na čak 15 katova i 3 podzemne etaže. Inače, Marriott je najprestižniji svjetski hotelski lanac sa sjedištem u SAD-u.

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od tisuću ljudi, od čega čak 700 inženjera, IT tehničara i visokospecijaliziranih radnih mjesta u Ericssonu, dok će AC Hotel zapošljavati oko 100 ljudi. Westgate tower ukupno će imati 214 smještajnih jedinica - 210 soba i 4 apartmana.

- Sretni smo i ponosni što smo u punom smislu riječi realizirali strateški projekt za Split, Dalmaciju i Hrvatsku.

Veseli me što ćemo otvoriti nova radna mjesta i što smo gradu Splitu uz turističku, zauvijek dali vizuru i poslovne sredine s našom monumentalnom građevinom. Građani Splita najbolje znaju tko ruši, a tko gradi i oplemenjuje ovaj grad - izjavio je ovom prigodom investitor Josip Komar, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:28