RED DO PJACE

Najpopularnija splitska gelaterija danas dijeli besplatan sladoled, pogledajte kakav kaos je nastao

Ovo je jedna od najuspješnijih godina što smo ikad imali, zato je ovo tek mali znak zahvale na naše drage Splićane, poručuje vlasnik slastičarnice Emiliana
 Tom Dubravec/Cropix

Ako ste u nedjelju slučajno prošli Cosmijevom ulicom u Splitu, mogli ste pomisliti da je grad usred špice sezone, piše Slobodna Dalmacija. Naime, poznata Gelateria "Emiliana" odlučila je još jednom počastiti Splićane besplatnim sladoledom povodom sezonskog zatvaranja, pa se formirao ogroman red duž Domaldove ulice.

- Ovo je već peta godina da dijelimo sladoled i to je već polako postalo tradicionalno - kaže Lirim Bajrami, ponosni vlasnik ove ugledne sladoledarnice, a žaloste ga komentari da današnji gosti stoje u redu samo zato što se nešto dijeli besplatno.

image

Lirim Bajrami

Tom Dubravec/Cropix

- Mogli ste vidjeti da smo redove kupaca imali na početku, usred i krajem sezone. Ovo su naši cijenjeni gosti i ovim putem se želimo zahvaliti svima njima nakon još jedne sjajne sezone, zbog njih smo bili tako uspješni. Bez domaćih ljudi nema ni dobre sezone - objašnjava Bajrami.

Zadnji službeni radni dan bio je u subotu, a ovogodišnji ciljevi su ostvareni - i premašeni.

- Ovo je jedna od najuspješnijih godina što smo ikad imali, zato je ovo tek mali znak zahvale na naše drage Splićane koji znaju cijeniti dobar sladoled - poručuje vlasnik.

image

Red ispred slastičarnice

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Okupilo se mlado i staro, tu je i poneki turist, a izgleda da im konzumacija ledenog deserta krajem studenog nimalo ne smeta, piše Slobodna.

- Ovo vam jača imunitet, meni je doktor reka da hladno smiruje upalu grlo - dobacuje nam jedan stariji gospodin načuvši naše pitanje, no nisu svi su tu bili radi zdravstvene preventive. Mnogi su česti gosti ove sladoledarnice i jednostavno nisu mogli odoljeti ovakvoj ponudi.

- Mi smo tu dolazile cilo lito i sladoled je preukusan. Baš nam je drago da se vlasnik odlučio na ovo. I drugi bi tribali slijedit ovaj primjer - veli Lara iz skupine srednjoškolki koje su bile među prvima u redu.

Nakon današnje akcije, sladoledarnica zatvara svoja vrata, a ove kremaste ukusne sladolede ponovno ćete moći konzumirati tek na proljeće pred početak nove turističke sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:35