PILETIĆ NA UDARU

Najljući konkurent novog ministra rada na njega otvorio paljbu: ‘On je karijerni politikant i prevarant‘

Bivši gradonačelnik Novske Vlado Klasan tvrdi da je Marina Piletića više puta prijavio DORH-u i USKOK-u, ali da oni po tim pitanjima nisu ništa napravili

Vlado Klasan; Marin Piletić

 Danijel Soldo/Cropix; Damjan Tadic/Cropix

Tek što je imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, prema Marinu Piletiću ispaljena je prva otrovna strelica, i to iz rodne Novske. Njegov najljući politički konkurent, bivši gradonačelnik Novske Vlado Klasan, kojega je Piletić dvaput porazio na zadnjim izborima, medijima je poslao sarkastičnu čestitku u kojoj nabraja njegove grijehe. Planira takvih pisama, tvrdi, poslati još devet. Kaže da su se o novom ministru do sada pisali naručeni hvalospjevi, ali da je stvarnost drukčija. Uz salve osobnih uvreda koje nećemo prenositi, naziva ga karijernim politikantom kojega je s vijećnicima Demokratske lokalne stranke, kojoj i sam pripada, prijavljivao DORH-u i USKOK-u, a "koji po tim tužbama nisu ništa učinili". Optužuje ga da je prevario umirovljenike kojima je u kampanji obećao dodatke u iznosu od 200 kuna, a dao im je, tvrdi Klasan, samo po 100 te da im je naknadu isplaćivao neredovito i tek djelomično.

- Prvu čestitku ministru socijalne skrbi Piletiću šalju 64 djeteta s Down sindromom i s posebnim potrebama koje je protjerao iz kuće u Glassovoj ulici, koju je administracija bivšeg gradonačelnika Klasana kupila za potrebe Udruge Mali princ po uzoru na istu takvu u Petrinji. Oteo je kuću, prodao ju je na javnom natječaju i realizaciju prodaje sakrio od javnosti pod izgovorom da se radi o poslovnoj tajni - tvrdi Klasan.

Prema tonu, rekli bismo da je Klasan krenuo u predizbornu kampanju jer će uskoro biti raspisani lokalni izbori za Novsku. On nas uvjerava da se neće kandidirati jer "to stanovnici Novske ne zaslužuju", s obzirom na to da nisu cijenili sve što je za njih učinio u svojem mandatu, a na stranačkim tijelima tek trebaju odlučivati o mogućem kandidatu.

HDZ, međutim, već ima svoju kandidatkinju, Mariju Kušmiš, aktualnu ravnateljicu Parka prirode Lonjsko polje, koja je u prvom Piletićevom gradonačelničkom mandatu bila njegova zamjenica.

- Nekoliko prijava koje je Vlado Klasan uputio DORH-u i USKOK-u rezultirale su odbacivanjem optužbi kao neutemeljenima, a Vlado Klasan nikada se nije ispričao za lažno prijavljivanje. Kuća koju je za vrijeme gradonačelničkog mandata Vlado Klasan kupio, kupljena je sa svrhom općenitog stambenog zbrinjavanja, a ne zbog dodjele udruzi, o čemu je članove Udruge Mali princ 2016. godine Klasan obmanuo. Budući da je nekretnina trebala cjelovitu obnovu, naručen je projekt. Procjenom stručnjaka utvrđeno je da nekretnina po svojim građevinskim svojstvima, a posebno zbog preniskih stropova, ne udovoljava minimalnim standardima za održavanje aktivnosti djece s poteškoćama u razvoju i kao takva nije im se mogla dodijeliti. S tom informacijom bio je upoznat i tadašnji gradonačelnik Vlado Klasan, no nastavio je obmanjivati djecu i roditelje navedene udruge - rekla nam je kandidatkinja Kušmiš.

Udruga Mali princ, kaže nam tadašnja predsjednica Marina Gavranović, više nije aktivna. Ona također navodi da je kupljena kuća bila neuvjetna za Udrugu kojoj je bila na čelu, kao i da je bila kupljena nenamjenskim sredstvima, pa se nikada u nju nisu ni uselili.

Ministar Marin Piletić nam kaže da je "dužnost gradonačelnika Novske uvijek obavljao časno i s posebnom brigom za najranjivije stanovnike" te da su to prepoznali građani Novske koji su mu povjerenje dali 2017. u prvom krugu, kada je mandat završio g. Klasanu, a onda i na izborima 2021. godine, kada se g. Klasan ponovno kandidirao za gradonačelnika Novske.

- Mislim da postignuti rezultati mog tima i mene dovoljno govore o mome dosadašnjem radu. U petak sam preuzeo dužnost ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i ne mislim komentirati političke protivnike iz Novske o kojima su sve rekli birači u Novskoj - zaključuje ministar Piletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:00