VELIKO ZAHLADNJENJE

Na Sljemenu je pao prvi snijeg! U subotu bi se moglo zabijeliti i u nizinama...

Hladan zrak će se zadržavati i tijekom vikenda, pa će slabe i lokalne oborine povremeno biti u obliku snijega čak i u nizinama

Prvi snijeg na Sljemenu, 24.11.2023.

 Screenshot/

Na Sljemenu je pao prvi snijeg ove sezone. Kako se vidi na kameri koja emitira uživo s Vidikovca na Sljemenu, snijega nema puno, no tanki bijeli prekrivač je prekrio travu i drvene klupice.

Podsjetimo, DHMZ je za ovaj vikend najavio veliko zahladnjenje i snijeg, uglavnom u gorju, no bit će ga i u nizinama.

- Oslabljena fronta u drugome dijelu dana donosi kišu koja će uz zahladnjenje u gorju prelaziti u snijeg. Hladan zrak će se zadržavati i tijekom vikenda, pa će slabe i lokalne oborine povremeno biti u obliku snijega čak i u nizinama, prognoza je DHMZ-a za danas.

U noći i ujutro bit će oblačno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom uz moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, prognoza je DHMZ-a za subotu. Malo snijega može pasti i u nizinama. Popodne se očekuje smanjenje naoblake uz sve rjeđu oborinu. Vjetar slab, u drugom dijelu dana i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a krajem dana na sjeveru okretanje na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na moru od 5 do 10, a najviša dnevna između 3 i 7 na kopnu te od 9 do 13 °C duž obale. Navečer jače zahladnjenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:36