ORGANIZACIJA PREHRANE

Musić Milanović u srednje škole bi uvela automate s hranom, Fuchs se zbunio: ‘A tko bi se bavio time?‘

Sanja Musić Milanović, voditeljica projekta ‘Živjeti zdravo‘, predložila je svoje rješenje organizacije prehrane u srednjim školama

Sanja Musić Milanović

 Nera Simic/Cropix

Supruga predsjednika države Zorana Milanovića, voditeljica projekta "Živjeti zdravo" Sanja Musić Milanović, osvrnula se u HTV-ovoj emisiji 'Što ima novo?' na činjenicu da većina srednjih škola u Hrvatskoj nema organiziranu prehranu. Dok se to ne osigura u svim srednjim školama, predložila je prijelazno rješenje - automate s kvalitetnim namirnicama.

- Gledajte, mi možemo krenuti od toga da počnemo graditi u svim školama kuhinje i blagovaonice, ja sam za to. Ali do tada postoje jednostavnija, brža i efikasnija rješenja. Možda ćete se iznenaditi, ima nešto što u svijetu pravilne prehrane nikako nije preporučljivo, a to su prodajni automati. Međutim, ako u njima stoje kvalitetne namirnice, mislim da je to lako rješenje, izjavila je Musić Milanović.

Ministar Radovan Fuchs je iznenađen prijedlogom. Smatra da je moguće postaviti automate, ali ne zna tko bi o njima vodio brigu. Kaže da su oni najčešće privatne inicijative nekih tvrtki.

Škole koje će se graditi ili dograđivati, bit će opremljene kuhinjama i oko toga, rekao je u emisiji, nema diskusije. Priprema pozivnog natječaja je pri kraju i očekuje se potkraj lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:34