NIŠTA OD OBNOVE

Mrak Taritaš: Ministar Paladina se skriva kako ne bi morao govoriti o stvarima o kojima ‘nema pojma‘

‘Nema ideje, ne događa se ništa, u Zagrebu od obnove nema ni ‘o‘, nešto malo se dešava na Baniji, ali puževim korakom‘

Anka Mrak Taritaš

 Damjan Tadic/Cropix

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u četvrtak je ponovno kritizirala izostanak obnove u Zagrebu i na Baniji, a nadležnog ministra Paladina prozvala je da se skriva od javnosti kako ne bi morao odgovarati na pitanja o kojima "nema pojma".

„Jučer je bila tematska sjednica Odbora za graditeljstvo na temu obnovu i ministar Ivan Paladina - koji se nije pojavljivao u javnosti duže vrijeme - pojavio se, i to je bio plač majke Božje. Nema ideje, ne događa se ništa, u Zagrebu od obnove nema ni 'o', nešto malo se dešava na Baniji, ali puževim korakom”, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.

Dodala je kako bi voljela da je ovo jedna od zadnjih presica o temi neobnove, ali da se boji da neće biti tako.

Apsurd je, kaže, u tome da novaca ima i da novci nisu problemi, ali se ne zna, nema ideje ni volje kako ih potrošiti i kako stvoriti novu vrijednost.

"Prvi čovjek koji je bio zadužen za obnovu bio je Darko Horvat, koji je nestao u bespućima hrvatskih zatvora. Kad je premijer dao posao Horvatu, to je otprilike kao da odlučite zaposliti vozača, a on nema vozački ispit", rekla je, a iza njega dolazi sljedeći ministar, koji se ne želi ni pojavljivati da ne mora odgovarati na pitanja.

Jučer se pojavio na Odboru, a bilo bi bolje da nije jer je svojom pojavom i načinom na koji je odgovarao na pitanja pokazao da pojma nema”, ocijenila je Mrak Taritaš.

Pitanje je tko će više izaći pred ljude na Baniji i reći im da će u kontejnerima provesti i ovo ljeto pa sljedeću zimu pa možda i sljedeće ljeto, dodala je.

"Kad je riječ o Zagrebu, od pet milijardi je potrošeno osam posto. Za Baniju je osigurano 2,4 milijarde, a koliko je potrošeno? Tog podatka ni nemamo. I onda ćemo te novce morati vratiti jer smo nesposobni, nemamo ideju i ono što je najtragičnije, premijeru Plenkoviću, imate li želju da se obnova stvarno napravi?”, pitala je čelnica GLAS-a.

Upitana za odbijenicu ministra pravosuđa Ivana Malenice koju je poslao predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću u slučaju pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, Mrak Taritaš odgovorila je kako je to bilo za očekivati. A predsjedniku poručuje da se "treba držati svoje riječi".

„Ako je predsjednik Milanović rekao u kampanji da u njegovom mandatu neće biti pomilovanja, onda neka održi riječ do kraja. Kad je riječ o pomilovanju, tj milosrđu, onda trebaš postaviti kriterije. Ako se odlučiš za to onda trebaš reći 'gle, u kampanji sam govorio da se time neću baviti, ali sam se u međuvremenu predomislio'. Mislim da se oko drugih stvari predomislio, ali onda treba postaviti jasne kriterije i postupiti prema svima", poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:45