O IZGRADNJI HOTELA

Možemo! Pula predstavio rezultate istraživanja o podršci referendumu po strankama

Prema rezultatima, referendum žele birači svih stranaka u Puli, pa i oni Nezavisne liste gradonačelnika FIlipa Zoričića

članovi platforme Možemo! u Puli

 Dusko Marusic/CROPIX

Platforma Možemo! Pula priopćila je da je, nakon poziva političkim opcijama u pulskom Gradskom vijeću, do utorka primila samo odgovor Nezavisne liste Filipa Zoričića da ne želi podržati referendumsko izjašnjavanje građana o gradnji smještajnih kapaciteta na Lungomareu.

Taj poziv Možemo! je svim političkim opcijama u pulskom Gradskom vijeću uputio 14. travnja, priopćeno je u utorak navečer.

Pulski Možemo! objavio je u priopćenju rezultate istraživanja javnoga mnijenja oko podrške referendumu vezano za gradnju hotela na Lungomareu, kako bi "strankama pomogli u donošenju odluke kakvu žele i njihovi birači".

Prema istraživanju javnog mnijenja, ustvrdili su, "referendum žele birači svih stranaka u Puli, pa i oni Nezavisne liste gradonačelnika FIlipa Zoričića".

Istraživanje javnoga mnijenja Pule napravio je IPSOS od 6. do 8. travnja, a na pitanje "smatrate li da Grad treba provesti referendum o izgradnji hotela na području Lungomare" čak dvije trećine, odnosno 65 posto birača NL Filipa Zoričića smatra da bi Grad Pula trebao provesti referendum, kao i 60 posto birača SDP-a i 56 posto birača IDS-a te čak tri četvrtine, odnosno 75 posto birača Možemo!

"Jedina skupina birača koja u većem broju ne podržava provedbu referenduma su birači HDZ-a, njih je 46 posto protiv, dok je 44 posto za", naveli su u priopćenju za javnost iz Možemo! Pula.

Na referendum planira izaći, prema stranačkim preferencijama, 85 posto birača NL Filipa Zoričića, 77 posto birača IDS-a, 67 posto birača HDZ-a, 84 posto birača SDP-a i 88 posto birača Možemo!.

Prema stranačkim preferencijama, na pitanje "kako bi glasali da je referendumsko pitanje sljedeće: podržavate li ili ne podržavate da se na području Lungomarea izgradi hotel na mjestu današnjeg velikog nogometnog igrališta i teniskih terena”, da ne podržavaju izgradnju hotela glasalo bi čak 66 posto birača Nezavisne liste Filipa Zoričića, 74 posto birača IDS-a, 73 posto birača HDZ-a, 75 posto birača SDP-a i 85 posto birača Možemo! Pula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:53