‘KRŠENJE MJERA‘

Most skuplja potpise za razrješenje Joška Klisovića, Peternel poručio da DP neće sudjelovati u tome

Most mora odlučiti jesu li protiv stožerokracije, protiv COVID potvrda, ili za smjene zbog nepoštivanja stožerokracije - navodi Peternel

Igor Peternel

 Damjan Tadic/Cropix

Trpimir Goluža, zastupnik Kluba Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pokrenuo je prikupljanje potpisa podrške zastupnika za razrješenje predsjednika Skupštine Joška Klisovića (SDP), ali na papiru neće dobiti podršku predstavnika Domovinskog pokreta. Naime, Igor Peternel je u priopćenju naveo da je 'kršenje epidemiloških mjera' od strane Klisovića nije razlog za opoziv. Čak je dodao i da Klisović relativno korektno obavlja svoj posao.

Priopćenje Peternela prenosimo u cijelosti:

Trpimir Goluža, zastupnik Kluba Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, pokrenuo je prikupljanje potpisa podrške zastupnika za razrješenje predsjednika Skupštine Joška Klisovića (SDP). U dopisu oporbenim zastupnicima Skupštine Goluža navodi da Klisović kao predsjednik “smišljeno izbjegava pozornost javnosti te izrazito negativno utječe na mentalnu svježinu i koncentraciju gradskih zastupnika, što srozava razinu i ozbiljnost rasprava te narušava ugled Gradske skupštine Grada Zagreba”.

U dopisu oporbenim zastupnicima Skupštine Goluža navodi da Klisović kao predsjednik “smišljeno izbjegava pozornost javnosti te izrazito negativno utječe na mentalnu svježinu i koncentraciju gradskih zastupnika, što srozava razinu i ozbiljnost rasprava te narušava ugled Gradske skupštine Grada Zagreba”.

Također, zastupnik Goluža predbacuje predsjedniku Klisoviću “da je odbijanjem prijedloga oporbe da se sjednica prekine u 23 sata i nastavi sljedećeg jutra u 10 sati, prekršio Odluku Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19. Time je Klisović gradske zastupnike, gradonačelnika i njegove zamjenike, pročelnike gradskih ureda i službenike Gradske skupštine svjesno izložio riziku obolijevanja od zarazne bolesti te istodobno uputio lošu poruku javnosti″.

Zastupnici Domovinskog pokreta su oporbeni zastupnici, međutim ozbiljni su i odgovorni te poštuju volju građana, odnosno uspostavljene odnose u Skupštini. Skupštinska većina ima pravo na predsjednika, gospodin Klisović je njihov izbor, relativno korektno obavlja svoju dužnost i ne vidimo razloge za pokretanje opoziva, a pogotovo pod argumentacijom kršenja epidemioloških mjera.

Domovinski pokret kontinuirano negoduje zbog nelogičnih i vrlo često apsurdnih COVID mjera propisanih od strane nelegitimnog stožera pa shodno tome ne možemo kao argumentaciju za pokretanje postupka smjene prihvatiti kršenje mjera Stožera.

Kolege iz Mosta pokrenuli su i inicijativu za prikupljanje potpisa za referendum “Dosta stožerokracije” koji je Domovinski pokret javno podržao i sudjelovao u prikupljanju potpisa. Tim više čudi ova inicijativa!

Most mora odlučiti jesu li protiv stožerokracije, protiv COVID potvrda, ili za smjene zbog nepoštivanja stožerokracije.

Mi zastupnici Domovinskog pokreta nećemo sudjelovati u populističkim akcijama u svrhu prikupljanja jeftinih političkih bodova, a koji građanima ne donose nikakav boljitak.

Kao oporbeni zastupnici i dalje ćemo kritizirati poteze vladajućih koje smatramo lošima, predlagati vlastite inicijative, ali i podržavati ono što smatramo dobrim i korisnim za građane grada Zagreba.

Koristimo ovu priliku da najavimo redovne tjedne konferencije za medije u pojedinim gradskim četvrtima, gdje ćemo ukazivati na propuste i probleme koje valja hitno rješavati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:11