KRITIKE OPORBE

Most optužuje Puljka za malverzacije, najavljuju i prijavu

Gradski vijećnik Josip Markotić, koji je i u prijašnjim izjavama upozoravao na moguće malverzacije, najavio je pravna postupanja

Ivica Puljak, gradonačelnik Splita

 Nikola Vilic/Cropix

Most je u subotu na konferenciji za medije u Splitu, na kojoj je govorio o malverzacijama unutar HNK i o nekadašnjoj gradskoj pročelnici Maji Đerek, kao primjer zlouporabe vlasti oštro osudio rad trenutn​e gradsk​e uprav​e pod vodstvom gradonačelnika ​Ivice Puljka.

Gradski vijećnik Josip Markotić, koji je i u prijašnjim izjavama upozoravao na moguće malverzacije u toj kazališnoj kući u subotu je najavio pravna postupanja koja će lošim gradskim politikama dati e​pilog.

"Zbog malverzacija, zataškavanja, korupcije, netransparentnosti izvlačenja javnog novca i namještanja natječaja u gradskim tvrtkama i ustanovama, podnijet ću kaznene prijave protiv gradonačelnika Puljka, intendanta Bilandžića i svih odgovornih osoba", poručio je Markotić.

Njegov kolega u Gradskom vijeću Splita, Tihomir Galić je kritizirao vođenje grada koji je, kako je rekao, bez jasne vizije i odgovornosti, posebno se osvrnuvši na drastično poskupljenje vode.

"Nikad nam nije odgovoreno zašto je voda u gradu Splitu poskupila tri puta više nego je trebalo. Uz to se zataškava istina o onome što je otkrila pročelnica Đerek kojoj se izmjenom i dopunom Odluke o ustrojstvu Grada želi onemogućiti povratak na radno mjesto. Ova je gradska vlast izabrala politiku neodgovaranja, nesuradnje i neprihvaćanja konstruktivnih prijedloga”, istaknuo je Galić.

Njima je punu podršku iz Zagreba došao dati saborski zastupnik Nikola Grmoja koji je kazao da lokalnom ogranku daje podršku u njihovim nastojanjima da se suprotstave nepravdi i korupciji.

"Bez obzira što neki žele poslati poruku kako postoje samo dva puta - ljevica ili HDZ, Most stoji ona opcija čije politike jasno i nedvosmisleno čuvaju nacionalni identitet i kulturu i koja se beskompromisno bori protiv HDZ-ove korupcijske hobotnice", zaključio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:15