DAVOR ZDJELAREVIĆ

‘Moja knjiga o penisu mogla bi postati svjetski bestseler. A uz knjigu ide i njena ekstenzija - penismetar‘

‘Ova džepna knjižica prevedena je na esperanto i engleski, a uskoro će i na talijanski, francuski, španjolski i, naravno, zulu‘

Davor Zdjelarević

 Vanesa Pandzic/Cropix

1. Davore, svi vas znaju kao vinara, "mistera graševinu", otkud sad knjiga?

- Blizanac sam po horoskopu, moja energija počiva na izazovima. Poduzetnik sam od devetnaeste godine, o mojim ostvarenjima Google zna više od mene. Kad postignem zadani cilj prije vremena i razumijevanja okoline, teško mi padaju tromost sustava i kondicioniranje ljudi koji levitiraju u stereotipima prošlosti. To su razlozi zbog kojih si dopuštam da pišem knjigu.

2. Uhvatili ste se penisa. Zašto baš njega?

- Pa, upravo je penis vječna tema naše vlastite muškosti. Kao i svi, možda sam imao problem s promišljanjima o samome sebi, što me ponukalo da istražim ovu temu. Proučavajući znanstvena istraživanja, narodske i tradicijske izričaje i činjenice, uz dodatak vlastitog osvrta, odlučio sam podijeliti predmetne podatke sažete u ovoj lijepoj i opuštenoj knjižici. I dame će biti sretne zbog toga... Zbog njega, Mr. Penisa, opjevanog i oslikanog u brojnim interpretacijama našeg karikaturiste i umjetnika Dragutina Dade Kovačevića.

3. Na koja sve pitanja dajete odgovore u poglavlju "Sve što ste oduvijek željeli znati o penisu, a niste se usudili pitati"?

- Ha-ha, na sva pitanja koja se prethodno niste usudili pitati. Kupite knjigu i doznajte, naknadne reklamacije ne uvažavamo.

4. Što ste u svom istraživanju otkrili, koje su najčešće zablude i strahovi muškaraca kad je riječ o penisu?

- To su uvijek ista pitanja: dužina, širina, visina, rok izdržljivosti - potentnosti, svjetska mjerenja, horoskopske vrijednosti, uspoređivanja i još puno toga.

5. A ženska nadanja i očekivanja?

- Nisam stručnjak za tu temu, no nastavno na sve što je sažeto prema dostupnim istraživanjima i prezentirano u mojoj knjizi, ona su uvijek velika. Znatiželja o različitosti je prevladavajuća kategorija interesa, a odgovore ćete naći u ilustrativnoj interpretaciji trinaest vrsta penisa.

image

Vinar Davor Zdjelarević s knjigom koju je upravo objavio

Vanesa Pandzic/Cropix

6. Koje odgovore na ta pitanja može dati penismetar koji je priložen uz knjiški priručnik i kako Hrvati stoje na svjetskoj top listi?

- Penismetar je idejna ekstenzija same knjige. Zamislite da dobijete na poklon ovako vrijednu knjigu bez penismetra s kojim ćete izmjeriti vlastitu muškost. Detaljna uputstva za upotrebu nalaze se u knjizi, na poklon će ga dobiti svaki kupac. Važno je istaknuti da je penismetar precizan mjerni instrument, ali i ozbiljno sredstvo za žensku samoobranu.

7. Čuo sam da planirate nekoliko prijevoda, posebne kondome i nakurnjake koji će ići uz knjigu. Gdje je i kome ih planirate prodavati?

- Ova džepna knjižica pretendira da bude svjetski bestseler. Prevedena je na esperanto i engleski, a uskoro će i na talijanski, francuski, španjolski i, naravno, zulu. Moje poslanje je u ovim bremenitim vremenima razveseliti, nasmijati i oplemeniti ljude. Knjiga se može kupiti na našoj web stranici www.penismetar. com, u nekim većim lancima knjiga poput Hoću knjigu, a uskoro i u sex shopovima.

8. Kako na organ koji ste uk(o)uričili djeluje bijelo, a kako crno vino?

- Ha-ha, bijelo je za lijek, a crno je za grijeh!!!

9. Kako komentirate ovogodišnju poplavu Decanterovih medalja hrvatskim vinima?

- I sâm sam osvajao brojna domaća i svjetska odličja i iskreno se veselim svim vrijednim nagradama mojih kolega vinara, kojih je sve više. Brojnost i kvalitativni dosezi hrvatskih vina danas su nadmašili očekivanja. Hrvatska je postala mala draguljarnica svjetske vinske scene.

10. Iznjedrili ste veliku vinariju u Slavoniji, Brodskom Stupniku, a danas ste kreator prve difuzne vinarije u Hrvatskoj, što je sljedeće u planu?

- Dobro se zabavljam proizvodeći male serija vina s partnerima i prijateljima širom Hrvatske i regije s preko 30 etiketa vina niza hrvatskih vinskih kultivara. U izvedbi je projekt 'Wine stock market', prva regionalna interaktivna komunikacijsko-prodajna platforma za prodaju grožđa, mošta i vina u bulku, premium i overstock vina. U projektu je, uz Edvina Jurina, mog prijatelja i poslovnog partnera, participirao multidisciplinarni tim stručnjaka. Tu je i projekt prve inovativne, 100 posto energetski i ekološki gravitacijske vinarije za 2025., na četrdesetu obljetnicu bavljenja vinarstvom i šezdesetu godinu života.

A da ja vas nešto pitam...

Zdjelarević: Kako vi, kao novinar koji dugo prati vinske teme, gledate na pojavnost novovalnog lifestyle vinarstva u Hrvatskoj?

Šimić: Mišljenja sam da to omalovažava egzistencijalnu kategoriju obiteljskih vinarija. Kao penisolog hobist mogu reći da mi to izgleda kao kurčenje s tuđom erekcijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 07:42