AFERA SPICE

Mladinić izašao iz zatvora s dvije vreće za smeće

Zagreb, 010310.Srdjan Mladinic, direktor SMS-a, izasao je iz istraznog zatvora u Remetincu, nakon sto mu je danas na Zupanijskom sudu u Zagrebu ukinut istrazni pritvor u kojem je proveo cetiri mjeseca zbog malverzacija u Podravci.Na slici Mladinic izlazi iz zatvora.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB – Vlasnik i direktor SMS-a Srđan Mladinić , osumnjičenik u aferi Podravka izlašao je iz remetinečkog zatvora. S dvije vreće za smeće napunjene osobnim stvarima napustio je zatvor kojem je provo više od tri mjeseca.

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić ukinuo mu je istražni pritvor uz mjere zabrane kontakta s trojicom svjedoka koje USKOK još nije ispitao, a povezani su s njim.

Mladinićev branitelj Milenko Umičević na današnjem je ročištu uspio uvjeriti suca da njegov branjenik neće utjecati na svjedoke.

Mladinić je u aferu Podravka "upao" kad se otkrilo da mu je Darko Marinac, kao tadašnji predsjednik uprave koprivničkog diva, bez znanja uprave i Nadzornog odbora odobrio kredit od 60 milijuna kuna .

Šestoricu osumnjičenih iz afere Podravka, uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji kodnog naziva Menadžer 21. studenoga, tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je zlouporabama položaja i ovlasti oštetila Podravku za više od 250 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:20