AKCIJA MENADŽER

Mjesec dana pritvora za osumnjičene iz afere Podravka

Zagreb, 221009.Zrinjevac, Zupanijski sud. Afera Podravka.Danas su privedeni menadzeri Podravke istraznom sucu Zupanijskog suda na Zrinjevcu.Na slici: privodjenje Josipa Pavlovica.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Istražni sudac Županijskog suda odredio je za svu šestoricu uhićenih u operaciji Podravka jednomjesečni istražni zatvor koji se može produžavati sve do suđenja.

Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac, Josip Pavlović, Srđan Mladinić te Milan Horvat bit će noćas prevezeni u remetinečki zatvor. Rok za žalbu je tri dana, a branitelji svih uhićenih odmah su po objavljivanju odluke najavili da će se žaliti već u petak ujutro.

USKOK je zahtijevao da se za sve osumnjičenike iz afere Podravka odredi mjera istražnog zatvora. Odvjetnik Veljko Miljević rekao je da je takav zahtjev apsurdan jer policija već dva mjeseca istražuje cijeli slučaj.

USKOK završio s obradom Mladinića i Horvata

Prema tvrdnjama odvjetnika Miljevića, u kratkoj i jezgrovitoj odluci Županijskog suda spomenuto je da se šestorka zadržava iza rešetaka zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, opasnosti da će pokušati uništiti dokazni materijal te sakriti inkriminirajuće dokumente. Miljević smatra kako je to nije vjerojatno jer nikada ranije nisu bili osuđivani.

„Žalit ćemo se odmah sutra“, napomenuo je Miljević dodajući kako obrana smatra da je primjerenije da se u ovom slučaju upotrijebi jedan od preostalih osam načina koje dopušta novi Zakon o kaznenom postupku, a jedna od tih opcija kućni pritvor, koji im najviše odgovara.

Branitelji osumnjičene šestorke tražit će od USKOK-a da istragu proširi na poslovanje Podravke unazad dulje od tri godine.

USKOK-ov spis o aferi Podravka ima 1500 stranica, koji svi odvjetnici žurno proučavaju.

Nakon što su sinoć u USKOK-u ispitana četvorica bivših i sadašnjih čelnika Podravke, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, jutros su ondje u zatamnjenim policijskim kombijima dovedeni i Mladinić te Horvat.

Posljednja dvojica odmah nakon ispitivanja prevezena su natrag na policiju, a sada su svi pred istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda koji odlučuje o njihovom eventualnom pritvoru.

Glasnogovornik županijskog suda Krešimir Devčić napomenuo je kako je utvrđeno da je kada je policija već počela istraživati slučaj Podravke svih šestero uhićenih i dalje nastavilo s malverzacijama. Međutim, u tim transakcijama nije otkriveno da su iz tvrtke izvlačili novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:42