‘PRATIMO SITUACIJU‘

Ministarstvo vanjskih poslova: ‘Među stradalima u potresu u Turskoj nema hrvatskih državljana‘

‘Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je najdublju sućut turskom ministru Mevlütu Çavuşoğluu‘

Adana u Turskoj

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova povrdili su nam da prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je stradao netko od hrvatskih državljana.

- Veleposlanstvo RH u Ankari prati situaciju te je u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u telefonskom razgovoru izrazio je u ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i u svoje osobno, turskom ministru Mevlütu Çavuşoğluu najdublju sućut. Naglasio je kako su Hrvatska i hrvatski narod solidarni s Republikom Turskom i svim njenim građanima - poručuju iz Ministarstva.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je sućut turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu povodom razornog potresa koji je u ponedjeljak pogodio Tursku.

- Duboko me ražalostio gubitak brojnih života u razornom potresu u Turskoj. Izražavam sućut turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu i obiteljima žrtava. Želim brz oporavak ozlijeđenim. Solidarni smo s Turskom - napisao je Plenković na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:03