SPORTSKI RAZGOVOR

Milanović kod Mavrovića: ‘Ne bih nikada dijete poslao na boks, sumnjivi su mi ti što djecu šalju na boks‘

Bivši boksač otkrio je i da je sparirao s predsjednikom, no Milanović je na to odgovorio kako je on Mavroviću ‘više asistirao‘

Željko Mavrović i Zoran Milanović

 Youtube

Zoran Milanović je gostovao u podcastu Željka Mavrovića, no iako je zamišljeno da slavni boksač sa svojim gostima razgovara unutar ringa, ovaj puta razgovor je obavljen pored ringa zbog, kako je Milanović rekao, velikog respekta kojeg ima prema samom ringu.

Mavrović je na početku svojem gostu kazao kako mu je velika čast ugostiti ga, jer se sjeća Milanovića iz faze dok je trenirao boks.

Bivši boksač otkrio je i da je sparirao s predsjednikom, no Milanović je na to odgovorio kako bi to bilo pretenciozno reći jer je on Mavroviću ‘više asistirao‘.

‘To je malo pretenciozno reći, više sam ti asistirao. Trčali smo po nasipu, bilo je hrvanja. U biti sam ti ja bio demonstrator‘, rekao je Milanović te dodao da nikada ne bi svoje dijete doveo da trenira boks jer je to opasan sport. Smatra da to mora biti osobni izbor, a da su mu uvijek bili sumnjivi oni koji vode djecu na boks.

Milanovićevo znanje o boksu zadivilo je Mavrovića koji mu je komentirao kako bi, da nije političar, mogao biti boksački komentator, na što je hrvatski predsjednik odgovorio da on ‘uvijek krivo boduje‘.

Mavrović je spomenuo Milanovićeva 19-godišnjeg sina Marka koji je također talentirani sportaš, i to hrvač. Milanović je na to rekao da je njegov sin po količina angažmana pravi profesionalac.

‘No te radne... neću reći navike, nego sklonosti vjerojatno nije naslijedio od mene‘, našalio se Milanović i nastavio:

‘Ja sam trenirao mnoge sportove. Stalno sam bio na treningu, a onda krene škola i kroz školske aktivnosti se baviš sportom, nogometom, košarkom, rukometom, odbojka nikad. Nogomet sam trenirao, odigrao sam skoro 200 utakmica, no to je bilo u pionirskom i juniorskom stažu‘, rekao je.

‘No što god sam trenirao, morao sam ići pješice, nije bilo opcije da me roditelji voze, nego sve s tramvajem. Prolazio sam kraj Prebegove dvorane na Trnju, no bilo mi je neugodno ući jer sam mislio da sam s 15 godina prestar za početak treninga. Pa tko dolazi na prvi trening s 15?‘, rekao je Milanović te dodao kako je brzo shvatio da neće nikada biti pravi boksač.

Milanović se prisjetio i uzbuđenja koje je osjetio tijekom gledanja meča Lennoxa Lewisa i Željka Mavrovića.

Mavrović i Milanović u razgovoru su otkrili i da su nekoliko godina bili praktički susjedi jer je Mavrović odrastao na Srednjacima, a Milanović na Knežiji.

‘Tamo je bila moja prva adresa, na Staroj Knežiji‘, rekao je Milanović i prisjetio se koliko je vremena proveo igrajući košarku u starom kvartu.

‘To je bila ta strast za sportom. Moj razrednik je bio profesor tjelesnog i usadio mi je to htijenje‘, rekao je Milanović. Dodao je i kako prije nije bilo poštede i sve se bodovalo pa su oni koji su bili fizički slabiji dobivali lošije ocjene bez obzira koliko se trudili.

‘To bi danas bio oblik zlostavljanja‘, rekao je Milanović.

O svom je nekadašnjem profesoru kazao i kako je nevjerojatno koliko im je pozitivnih navika i metodike taj čovjek usadio te su se pažljivo trenirali mnoge sportove.

‘Sjećam se da smo jednom išli na natjecanje iz atletike. Bacanje kugle je bila moja disciplina. Ja nisam bio slabašan, no bilo je tamo i težih klinaca od mene, ali ja sam bio prvi tri puta. Baš sam neki dan pokazivao svim sinu te diplome. Stvarne su!‘

Mavrović je spomenuo i razdoblje srednje škole i rekao da je čuo da se Milanović uvijek zalagao za svoje prijatelja i kolege.

‘Ma ne znam. Više sam bio prgav, ali zalagao sam se i za sebe‘, kazao je Milanović.

Razgovarali su i o druženju u Maksimiru i Dubravi, o tome kako su se vozili skupa u Mavrovićevom jugiću, zaključili su da obojica imaju dosta godina s obzirom na to da se sjećaju vremena od prije više od 30 godina…

Čitav podcast pogledajte ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:00