MARKO MILIĆ

‘Mesija ljevice Milanović preko noći je postao preplašeni zec. Moje poruke? Nisam imao namjeru učiniti ništa kriminalno‘

- Vidjeli ste odluku Povjerenstva, trpio sam napade zbog nekoliko poruka koje su izvučene iz konteksta i ne ukazuju ni na što, kaže Milić

Marko Milić

 Ranko Suvar/Cropix

Kandidat HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor i glasnogovornik Vlade Marko Milić bio je gost emisije Newsnight N1 televizije u kojoj je razgovarao o parlamentarnim izborima.

Marko Milić odgovorio je prvo na pitanje kada će premijer Andrej Plenković gostovati u studiju N1 televizije.

- Imali smo što se tiče vaše televizije više zahtjeva i intervjua, bila je riječ i o nekoj debati, mi smo uvijek za sučeljavanja. Ali na ovim izborima ne znamo s kim bi se sučeljavali, je li to kandidat na izborima, nekandidat za premijera Grbin ili nekandidat na izborima, a navodni kandidat za premijera Zoran Milanović. U oporbi se moraju dogovoriti, a u SDP-u se trebaju prestati skrivati iza Milanovića koji krši Ustav, pojasnio je.

- Razmotrit ćemo ako bude prilike. Potrudit ću se da razmotrimo zahtjev da premijer gostuje na N1 televiziji i javit ćemo, ako je interes N1 televizije interes javnosti, razmislit ćemo, dodao je Milić.

Milić je kandidat HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor, o čemu je rekao sljedeće: - Sada je došlo vrijeme za okrenuti stranicu i boriti se na drugoj razini.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa donijelo je odluku da Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa dopisivanjem sa šefom Hrvatskih šuma oko zapošljavanja Nike Dujmovića u toj tvrtki. Evo što je rekao za N1 o tome:

- Oko tih nekoliko poruka koje su razmijenjene s bivšim predsjednikom Hrvatskih šuma, ja sam o tome više puta javno komunicirao i rekao sve što je bitno oko toga. Vidjeli ste odluku Povjerenstva, trpio sam napade zbog nekoliko poruka koje su izvučene iz konteksta i ne ukazuju ni na što. Ono što je pravno mjerodavno, važno je da ja nisam mogao niti utjecao na nezakonite radnje. Nisam imao nikakvu namjeru učiniti ništa kriminalno, pojasnio je Milić.

Glasnogovornik Vlade prokomentirao je i Milanovićevu "kandidaturu" na parlamentarnim izborima.

- Mesija ljevice preko noći je postao preplašeni zec. Ako je Milanović već imao namjeru kandidirati se na izborima onda je trebao biti hrabar i podnijeti ostavku. Kada je najavio kandidaturu bili smo sretni zbog prilike da se sučele Andrej Plenković i Zoran Milanović. Nismo se ničega bojali, on je očito taj koji se boji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:56