UPITNA SLOBODA

Mesić ne zna hoće li pomilovati Petrača

Predsjednik je ustvrdio da ne zna je li netko navodno ili stvarno protiv pomilovanja te da će o tome razmišljati kada Komisija za pomilovanja bude o tome raspravljala
 Željko Hajdinjak/CROPIX

BARBAN - Predsjednik Stjepan Mesić u utorak je u Barbanu, nakon svečanosti na kojoj mu je uručeno priznanje Počasni građanin Općine Barban, još jednom komentirao svoju izjavu izjavu u kojoj je zatražio da USKOK ispita bivšeg premijera Ivu Sanadera te bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca o tome što je hrvatska država dobila za ustupanje mađarskom MOL-u svih upravljačkih prava u INA-i.

- Meni samo nije jasno što je Hrvatska tim ugovorom dobila, a ja sam tražio od Sanadera da u razgovorima o prodaji INA-e sudjeluje i njezina uprava. On mi je, međutim, rekao kako za tim nema potrebe jer je Polančec sve dogovorio. I to je sve što ja znam - ponovio je Mesić.

Ujedno, opovrgnuo je pisanje nekih medija kako njegova kći ima dionice INA-e.

- Volio bih da je netko od moje obitelji imao ili još uvijek ima dionice INA-e, ali nažalost, nema - kazao je predsjednik.

Odgovarajući na pitanje hoće li pomilovati Hrvoja Petrača, odnosno što zna o tome da je Vlada navodno protiv tog pomilovanja, predsjednik Mesić ustvrdio je da ne zna je li netko navodno ili stvarno protiv pomilovanja.

- Pred Komisijom za pomilovanja Petračeva molba nije bila i ja o tome još ništa ne znam. Kad i ako Komisija bude raspravljala o Petračevu zahtjevu, onda ću i ja odlučiti - rekao je predsjednik.

Prokomentirao je ublaženu retoriku koju u posljednje vrijeme prema njemu ima predsjednički kandidat HDZ-a dr. Andrija Hebrang kazavši kako je primijetio da je „Hebrang ublažio kritiku kad sam ja u pitanju“.

- Ne znam zašto je tako, ali možda stoga što ja nisam predsjednički kandidat - ustvrdio je Mesić.

Dodao je kako on nije bio u sukobu s Hebrangom, nego s njegovim stavovima. Predsjednik Stjepan Mesić nije želio odgovoriti kojeg će predsjedničkog kandidata podržati u drugom krugu jer „treba pričekati i vidjeti tko će ući u drugi krug“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 00:23