ZAKLJUČENA TRANSAKCIJA

Medijski gigant iz centralne Europe preuzeo hrvatski RTL, predstavljena nova upravljačka struktura

Branko Čakarmiš, dosadašnji predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska

Zgrada RTL-a

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

CME Media zaključila je transakciju preuzimanja RTL-a Hrvatska nakon što je dobila odobrenje hrvatskih regulatornih tijela, objavili su u priopćenju medijima.

Napominju da CME danas u svom vlasništvu ima šest nakladnika u šest zemalja srednje i istočne Europe. Imaju 42 kanala i doseg od ukupno 49 milijuna gledatelja.

- Jako smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoju prisutnost u Adrija regiji, koja nudi izniman potencijal rasta. Naši vjerni gledatelji mogu očekivati još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu kao i trajnu posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu, izjavio je Didier Stoessel, predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

Zahvaljujući očekivanoj, bliskoj suradnji RTL-a Hrvatska i Pro Plusa u Sloveniji, CME predviđa niz operativnih sinergija u područjima poput digitalizacije i sadržaja. Napominju kako dolazi do promjena u menadžmentu, kao i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska.

image

Tonko Weissmann

Tonko Weissmann postao je novi izvršni dopredsjednik RTL-a Hrvatska. Navode da je Weissmann dio RTL-a Hrvatska od 2005. godine te je obnašao niz važnih pravnih i drugih upravljačkih pozicija.

U priopćenju ističu kako njegovo imenovanje osigurava kontinuitet i stabilnost tijekom važne tranzicijske faze kao i upravljanje budućim rastom kroz poboljšanu sadržajnu ponudu i digitalizaciju.

Branko Čakarmiš, dosadašnji predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije.

Navodi se kako je Čakarmiš pionir u proizvodnji televizijskog sadržaja, te je kao predsjednik Uprave Pro Plusa uspješno unaprijedio sadržaj i digitalnu ponudu organizacije.

image

Branko Čakarmiš

Čakarmiš će zadržati dvojnu poziciju te će nastaviti obnašati dužnost predjednika Uprave Pro Plusa dok obnaša dužnost predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska.

Christoph Mainusch imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora RTL-a Hrvatska, te će u svojoj novoj ulozi RTL-u u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju, ponuditi svoje iznimno poznavanje televizijske industrije.

image

Christoph Mainusch

S obzirom na novu upravljačku strukturu i 'u zajedničkom dogovoru' Marc Puškarić predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, s današnjim danom napušta svoju poziciju.

- Nova upravljačka struktura odražava našu namjeru da iskoristimo najbolje što nudi RTL Hrvatska i zajedno s Pro Plusom podignemo kompaniju na novu razinu, zaključio je Didier Stoessel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:31