POVELA SE RASPRAVA

Mate Rimac na Facebooku hvali hrvatsko gospodarstvo, napali ga u komentarima: ‘Pohvali HDZ, bez da spomeneš HDZ‘

- Frendić, ja ne znam u kojoj ti Hrvatskoj živiš, moja je sjeb***, još je jedan od komentara

Mate Rimac s Plenkovićem i Ursulom von der Leyen

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Mate Rimac, koji se u posljednje vrijeme često nalazi na meti kritika zbog svojih robotaksija, na Facebooku je objavio status u kojem je pohvalio hrvatsko gospodarstvo. Podsjetimo, njegov projekt je nedavno dobio 179,5 milijuna eura iz EU-a, preko NPOO-a, dok je Vlada za robotaksije odobrila 89,7 milijuna eura avansa.

Ne pretjerano iznenađujuće, u komentarima su ga odmah prozvali da hvali HDZ.

- Znam, mi volimo biti negativni i kukati. Ali mislim da bi bilo primjereno priznati i dobre stvari. Ovdje se ne radi o kratkoročnom glitchu, nego o dosta dugoročnom trendu - u razdoblju od preko 3 godine. Još impresivnije ako se sjetimo da smo par mjeseci nakon početka prikazanog razdoblja imali jedan od najvećih padova GPD-a od svih zemalja u EU kad je turizam praktički potpuno stao. Da je ova analiza krenula od Q3 2020. bi rezultat, vjerujem, bio još puno drastičnije u korist Hrvatske. No ovo je realniji prikaz stanja. Jedan od čimbenika za ovo stanje je svakako relativno pragmatično/razumno hendlanje COVID-a i restrikcija, pogotovo u odnosu na poludjele nacije EU u tom razdoblju. Nadam se da će se trend rasta nastaviti i dalje ubrzati, napisao je Rimac na Facebooku.

- Pohvali HDZ, bez da spomeneš HDZ, komentar je koji se vrlo brzo pojavio pod Rimčevim statusom, a komentatoru je ubrzo stigao i odgovor.

- Zašto HDZ? Ne smije se spomenuti da hrvatsko gospodarstvo raste jer je protiv narativa da je sve loše, korumpirano i kriminalno kod nas? Naravno da treba raditi da bude bolje na svakom području, ali mi je smiješno da se sve pozitivno napada, odgovorio mu je Rimac, a ubrzo se povela cijela rasprava.

- Frendić, ja ne znam u kojoj ti Hrvatskoj živiš, moja je sjeb***, jedan je od komentara.

- Evo cvate cvijeće u HR, još je jedan komentar ispod Rimčvog statusa.

- Sve OK, no još uvijek smo po plaćama na dnu EU. Cijene su katastrofa, pogotovo prehrana. Zakonski minimalac je katastrofa, prosječna plaća je loša, s time da preko 70% zaposlenih prima plaću manju od prosječne... Ova statistika je slaba utjeha, pogotovo za obične radnike u Hrvatskoj..., napisao je drugi komentator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:41