OVO JE LOŠE OSTARILO

Masovno se širi Milanovićev govor iz 2015. upućen tek izabranoj Kolindi: ‘Neka pazi što govori...‘

Pozvao ju je da ne kritizira svoju državu preko granica pristojnosti i napomenuo da to dosad nijedan predsjednik nije činio

Zoran Milanović 2015.

 Saborska TV

Snimka govora Zorana Milanovića iz veljače 2015. nakon izbora Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske počela se mahnito širiti društvenim mrežama. Hit je postala zbog predsjednikove izjave u kojoj novoizabranu šeficu države poziva da ‘ne kritizira svoju zemlju i da pripazi na jezik dok govori o svojoj Vladi‘.

‘Predsjednicu koja je izabrana s većinom glasova prihvaćamo, dobrodošlica znači da ćemo raditi u okviru svojih zakonskih ovlasti. Vlada 99 posto, a predsjednica ono malo što ima. I to je tako. Mogu je samo pozvati da kada govorimo u inozemstvu, kada predstavljamo Hrvatsku, kada dajemo intervjue uglednim novinama, da ne kritiziramo svoju zemlju i svoju Vladu i svoju državu u stvari, preko granica pristojnosti‘, poručio joj je Milanović prije sedam godina pa napomenuo kako to nitko nikada nije radio od hrvatskih predsjednika - ni Franjo Tuđman koji je bio pravi predsjednik, ni predsjednici koji su od 2001. više protokolarni.

‘Ovo je moj poziv osobi, gospođi Kitarović koja je pobijedila na predsjedničkim izborima - a medeni mjesec vrlo brzo prođe - da pazi što govori, da ljudi to gledaju‘, nastavio je Milanović za govornicom u sabornici.

S obzirom na to da uvrede između predsjednika i premijera Andreja Plenkovića, ali i ostalih sudionika političke scene, ne jenjavaju, narod se pita što se dogodilo s ovom njegovom retorikom i ne može se načuditi verbalnoj agresiji upućenoj članovima trenutačne vlade otkako je prije dvije godine preuzeo predsjedničku funkciju upravo od Kolinde Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:55