IZBORI U SPLITU

Markotić i Bulj: ‘Bez obzira na svjetonazor glasujte za Mostove kandidate‘

‘Mi s optimizmom idemo na ove izbore ne da budemo samo jezičac na vagi, nego da igramo puno važniju ulogu‘

Josip Markotić

 Duje Klaric/Cropix

Mostov kandidat za splitskog gradonačelnika Josip Markotić i saborski zastupnik Miro Bulj u petak su pozvali građane, bez obzira na njihov svjetonazor, da na izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće glasuju za kandidate te stranke, odbacivši primjedbe da su svi političari isti.

"Pozivam građane Splita da nam daju povjerenje i da ne nasjedaju na priče da su svi političari isti. Mostovi vijećnici su u prošlom sazivu splitskog gradskog vijeća pokazali da mogu biti dio projektne većine a da pri tomu nisu tražili nikakve sinekure," kazao je Markotić.

Na upit hoće li Most opet ući u projektnu većinu s Ivicom Puljkom ako on pobijedi na izborima za gradonačelnika i kojem predizborne ankete daju prednost, Markotić je kazao kako su nedjeljni izbori jedina mjerodavna anketa.

"Mi s optimizmom idemo na ove izbore ne da budemo samo jezičac (na vagi), nego da igramo puno važniju ulogu te se nadamo da ćemo imati više od tri vijećnika koliko smo imali u prolom sazivu Gradskog vijeća." kazao je Markotić.

image

Josipu Markotiću podršku su dali Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, Ivica Grković i Ivana Ljulj

Duje Klaric/Cropix

Istaknuo je kako su crta ispod koje Most neće ići u suradnju - korupcija, nepotizam i uhljebizam.

Pri tomu je za svjetonazorska pitanja rekao da nisu u prvom planu na lokalnoj razini te neće bježati ni od njih ali, kako je naglasio, Most se neće dati uvući u "besplodne ideološke rasprave."

"Otvoreni smo za suradnju poslije izbora sa svim konstruktivnim partnerima. Gradsko vijeće će biti sastavljeno od više opcija i svi ćemo biti upućeni jedni na druge te ćemo morati postići konsenzus oko bitnih tema, a stvari oko kojih se ne možemo složiti vjerojatno i nisu prioritetne za Split," objasnio je Markotić poslijeizbornu poziciju Mosta u Splitu.

Bulj je istknuo kako Mostovim kandidatima nije presudno je li netko "lijevi ili desni".

"Zato pozivam sve građanke i građane Splita, bez obzira na svjetonazor, da izađu na izbore i daju povjerenje kandidatima Mosta i listi te stranke za Gradsko vijeće.," kazao je Bulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:08