VIDEO ANALIZA TJEDNA

Mala zemlja za velike muljaže, nekretninski mogul u Vladi i totalni cirkus u Splitu

U našoj stalnoj rubrici "Na rubu politike" našao se ministar zdravstva Vili Beroš zbog afere s lukrativnim poslovima koje je osigurao svom prijatelju
 Ilustracija/Vesna Veselić

Najvažniji politički newsletter u Hrvatskoj od ove subote prvi put najavljujemo i u video formatu na Jutarnji.hr. Kroz političku analizu tjedna, koju uređuje zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista Nino Đula, vode vas naši novinari Goran Penić, Marko Špoljar, Ivanka Toma i Rozita Vuković.

Tjedan na izmaku obilježile su brojne priče naših autora, a u ovom izdanju političkog newslettera izdvojili smo najvažnije.

Otkrili smo muljaže s državnim poticajima u poljoprivredi, jedva smo uspjeli pobrojati sve bogatstvo novog ministra graditeljstva Ivana Paladine, koji je težak 60 milijuna kuna i ima građevinska zemljišta veća od Pentagona. Donijeli smo i priču o namjeri predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića da stane na kraj sucima koji "fušare" i obijesno tuže medije, a želi se obračunati i s nepotizmom na hrvatskim sudovima.

Nakon više od dvije godine pandemije napokon su pale sve maske, osim onih u zdravstvu i socijalnoj skrbi, Hrvatska je izgubila na Europskom sudu za ljudska prava u slučaju malene Madine, svijet je zgrozio masakr u Buči, a u Srbiji i Mađarskoj na izborima su trijumfirali Putinovi frendovi Orban i Vučić. Bavili smo se i predizbornim igricama u Splitu gdje su pale ostavke gradonačelnika i njegovih zamjenika, ali ne (još) i dovoljnog broja vijećnika da bi se išlo i na izbore za Vijeće.

Tjedan je obilježila i brojka od 300 milijuna - za toliko metara kubičnih plina Hrvatska želi povećati kapacitet LNG terminala na Krku, ali i graf u kojemu smo pokazali kako se čudesno oporavio ruski rubalj, dok nam je video tjedna servirao SDP-ov Renato Petek koji je otkrio da nije tako lako u Hrvatskoj anonimno online prijaviti korupciju, jer će vas dočekati stranica koja "nije pronađena".

U našoj stalnoj rubrici "Na rubu politike" našao se ministar zdravstva Vili Beroš zbog afere s lukrativnim poslovima koje je osigurao svom prijatelju.

Vodeći politički novinari i urednici Jutarnjeg lista samo za Vas odabiru ključne političke vijesti i priče tjedna. Ovo je vodič za razumijevanje hrvatske politike i obavezni sadržaj svakog petka navečer.

Najbolje političke priče Jutarnjeg lista možete čitati svaki petak u vašem inboxu ako se besplatno pretplatite na naš newsletter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:01