I PREMIJER SLAVIO

Macron među prvim čestitao Plenkoviću na pobjedi Vatrenih: ‘Rekli su - svi idemo gledati kod Andreja‘

Hrvatski premijer trenutno sudjeluje na samitu skupine EU MED9 u Španjolskoj gdje mediteranske zemlje raspravljaju o nizu pitanja

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković slavi pobjedu Hrvatske na samitu u Alicanteu

 Vlada Rh/

Pobjedu Hrvatske nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u nogometu koje se održava u Kataru proslavio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji trenutno sudjeluje na samitu skupine EU MED9 u španjolskom gradu Alicanteu.

Plenkoviću je među prvima čestitao predsjednik Francuske Emmanuel Macron, a premijerovu su ruku nakon njega stisnuli i drugi sudionici samita na kojem mediteranske zemlje raspravljaju o nezakonitim migracijama, energetskoj krizi, ekonomskoj suradnji i klimatskim promjenama.

Hrvatski je premijer nakon utakmice rekao je hrvatska nogometna reprezentacija još jednom proslavila Hrvatsku.

- Zemlja koja uđe dva puta zaredom na Svjetskom prvenstvu u prve četiri, to je zaista autoritet u nogometu - rekao je Plenković.

- Bilo je zaista prekrasno gledati, ne onako u miru kao što bih volio (...) Kad su došli penali, svi kolege su rekli: sad je pauza, sad ćemo ići svi gledati kod Andreja - opisao je Plenković novinarima kako je pratio završetak utakmice Hrvatske protiv Brazila na završetku devetog samita EU MED9.

image

Hrvatski premijer Andrej Plenković sa španjolskim kolegom Pedrom Sánchezom prati utakmicu Hrvatske i Brazila

Vlada Rh/

Uputio je iskrene čestitke treneru Zlatku Daliću i svim igračima s naglaskom na Brunu Petkovića, Dominika Livakovića i Luku Modrića, te rekao da će mu Alicante "ostati u srcu".

Hrvatski je premijer Vatrenima ranije u petak poželio sreću u srazu s Kariokama. "Brazil je velika i ozbiljna momčad, ali i naši su jako dobri. Želim od srca puno uspjeha i pobjedu", rekao je Plenković.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Nizozemska-Argentina. Kad smo već kod Francuske, ona će u četvrtfinalu Mundijala u Kataru igrati protiv Engleske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 06:23