DRAMA NA PAGU

Lokaliziran veliki požar koji je buknuo na Zrću: Evakuirali ljude iz klubova, pogledajte snimke

Prema informacijama Jutarnjeg, požar je tijekom jutra lokaliziran, a promet više nije u blokadi

Požar na Zrću

 Požeški.hr

Na Zrću, najpoznatijoj party plaži u Hrvatskoj, sinoć je izbio veliki požar. Na terenu su vatrogasci DVD-a Novalja koji se bore s buktinjom.

U pomoć vatrogascima je stigao i kanader. HAK je u 7.56h javio da je normaliziran promet na državnoj cesti Pag - Novalja, nakon što je zbog požara bio prekinut, a prema informacijama Jutarnjeg požar je tijekom jutra lokaliziran.

Gašenje je otežavala snažna bura.

Čim je požar primjećen, klubovi na plaži Zrće su odmah svoje goste uputili ka izlazima i prema autobusima i taksijima kako bi se čim prije udaljili s plaže. Ozlijeđenih nema, piše Zadarski.hr.

Fotografije nam je ustupio portal Požeški.hr.

image

Požar na Zrću

Požeški.hr
image

Požar na Zrću

Požeški.hr

Još uvijek nije poznato koliku površinu je vatra zahvatila, niti jesu li ugrožene kuće.

Uzrok požara nije poznat.

Lokaliziran novi požar kod Crikvenice

Novi požar planuo je rano jutros kod Crikvenice, na šumovitom predjelu na brdu Kotor, te je nakon nekoliko sati, oko sedam ujutro, lokaliziran i stavljen po nadzor, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca.

Na požarištu je 65 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila, a u gašenju je sudjelovao i jedan kanader.

Šćulac je rekao da vatrogasci sada gase rubove požara te da se procjenjuje da je požar zahvatio šumsku površinu od jednog i pol do dva hektara.

Pretpostavlja se, kaže, da je uzrok požara ljudski faktor.

Prethodne noći požar je buknuo također na šumovitom području kod Crikvenice, u blizini kuća, te je nakon nekoliko sati lokaliziran, a kuće su obranjene.

Vatrogasci poručuju građanima da, uoče li požar ili sumnjiva ponašanja pojedinaca, to, ako je moguće, zabilježe te pozovu vatrogasce ili policiju. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:38