‘U MISLIMA STE NAM‘

Kovačić se emotivnom porukom oprostio od čovjeka za kojeg ga je vezala jedna od najljepših uspomena: ‘Počivajte u miru‘

Smrt župnika Sentea duboko je potresla Matea Kovačića, koji je u mladim danima bio ministrant u župi Svetog Antuna Padovanskog

Mateo Kovačić i župnik Antun Sente

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Vatrenog Matea Kovačića i njegovu suprugu Izabel, baš kao i brojne šokirane vjernike iz zagrebačkih Sesveta, zatekla je na Božić tužna vijest. Iznenada je preminuo župnik njihove Župe sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima i dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata preč. Antun Sente, piše Slobodna Dalmacija.

Pokojnom župniku pozlilo je tijekom mise na kojoj se onesvijestio.

“Bio sam na redu za Svetu pričest. Primio me za rub jakne i tihim glasom rekao: ‘Nije mi dobro’. Srušio se, nisam ga uspio zadržati. Počivaj u miru Božjem dobri naš župniče”, napisao je na društvenim mrežama jedan od župljana, svjedok strašnog trenutka u crkvi.

Smrt župnika Sentea duboko je potresla Matea Kovačića, koji je u mladim danima bio ministrant u župi Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, gdje je upoznao i svoju suprugu Izabel Kovačić, koja je pjevala u župnom zboru.

Par se 2017. pred Bogom zakleo na vječnu ljubav upravo u toj crkvi, a vjenčao ih je upravo preč. Antun Sente.

"Župniče dragi, počivajte u miru Božjem. U mislima i molitvama ste nam", napisao je Kovačić opraštajući se od župnika Sentea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:47